Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asunnottomien yö -tapahtuma Vihdissä: "Tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat kohtauspaikkaa"

Nummelassa asuvan Minna Kaiteran haave on ollut järjestää tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita. ”Kaikki” tarkoittaa Kaiteralle aidosti kaikkia ihmisiä. Hän organisoi Asunnottomien yö -tapahtuman, joka järjestetään Vihdin kirkonkylässä 17. lokakuuta.

– Olen pyöritellyt ajatusta tällaisesta tapahtumasta päässäni jo varmaan 10 vuotta, mutta vasta nyt sain tartuttua toimeen. Täytyy ajatella niin, että nyt oli oikea aika, Kaitera sanoo.

– Asunnottomien yö ei ole tarkoitettu vain asunnottomille ja itsensä syrjäytyneiksi kokeville, vaan kaikille, jotka kaipaavat kohtaamispaikkaa.

Kaiteralla on pitkä kokemus päihde- ja hoitoalan työstä. Halu auttaa muita ihmisiä on ulottunut myös vapaa-ajalle. Kipinä auttamistyöhön syttyi Kaiterassa jo lapsena.

– Äitini auttoi paljon muita ihmisiä, jotka tarvitsivat apua. Äidiltäni sain mallin, että voimme auttaa täällä toinen toisiamme.

Kaitera muistaa lapsuudestaan erityisen tapahtuman, joka ihmetytti silloista 9-vuotiasta.

Yksikin tulija on jo ilo!

Minna Kaitera

– Olin äitini mukana viemässä pyyhe- ja liinavaatelahjoitusta tarvitsevalle perheelle. Sain ojentaa kassin perheelle. Se tuntui minusta uskomattomalta. Tämä pieni ele oli minulle valtavan kokoinen.

– Jälkeenpäin kyselin autossa äidiltäni, mikseivät he itse osta omia pyyhkeitään ja muuta, mitä nyt 9-vuotiaan mieleen sattui tulemaan. Äitini sitten selitti minulle, miten arvokasta auttaminen voi olla.

Asunnottomien yö -tapahtuma järjestetään Vihdissä tiettävästi ensimmäistä kertaa.

– Olen aiemmin asunut Vihdin kirkonkylässä 16 vuotta ja käynyt Timpalla kaupassa. Soitin Timpalle ja hän oli heti lähdössä innolla mukaan! Kaitera kertoo K-Supermarket Vihdin kauppias Timo Laukkaseen viitaten.

Laukkasen lisäksi tapahtumaa sponsoroi joukko muita vihtiläisiä yrittäjiä.

– Lisäksi Vihdin seurakunta on mukana, ja yksityisiltä ihmisiltä olemme saaneet lahjoituksia.

Tapahtumassa on tarjolla kahvia, mehua ja makkaraa. Mukaan saa ruokakasseja ja hygieniatarvikkeita.

– Pelottavaa on, jos ketään ei tule, mutta yksikin tulija on jo ilo! Minna Kaitera sanoo.

Ylijääneet ruokakassit lahjoitetaan diakoniatyölle ja Ruoka-apu Vihti -ryhmälle.

Livemusiikkia tapahtumassa esittää vihtiläinen artisti Jennanmusiikki (Jenna Vidlund).

Asunnottomien yö -tapahtuma K-Supermarket Vihdin (Kirjavantie 2) terassialueella 17.10 kello 15–19. Asunnottomien yön tulet sytytetään tapahtumassa jo kello 17.