Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Ihanaa, kun taas pääsee leffaan!” – Bond herätteli elokuvan ystävät liikkeelle Vihdissä

Järjestyksessään jo 25. Bond-elokuva ”No time to die” veti liipaisimesta ja täräytti täyteen kaikki Vihdin Kinon salin myynnissä olleet paikat.

– Kaikki asiakaspaikat, joita meillä oli myynnissä ensi-iltana, menivät kuin kuumille kiville. Myimme silloin asiakaspaikoista puolet eli 91 paikkaa, yrittäjät Merja Leino ja Tauno Stick kertovat.

– Muutama katsoja jäi ensi-iltana jonoon ja sanoi tulevansa viikonlopun näytökseen. Myös silloin porukkaa kävi kivasti, Leino lisää.

Nyt salin kaikki 182 asiakaspaikkaa ovat myynnissä.

Daniel Graig vetää viidennen kerran sankarilliset James Bondin saappaat jalkaansa ja Bond-elokuville tuttuun tyyliin viipottaa läpi haastavien pelastusoperaatioiden.

– Moni on tullut salista jopa liikuttuneena ulos, vaikka Bond-leffat eivät tunnetusti mitään ehkä kovin herkkiä ole, Merja Leino kertoo.

Bondin tarina jaksaa kantaa, sukupolvesta toiseen. Se on jotenkin uskomatonta.

Tauno Stick, Vihdin Kino

– Visuaalisten tehosteiden ja efektien rinnalla kulkee mielestäni ihan toimiva juonellinen tarina, elokuvan katsonut Stick sanoo.

Yrittäjät kertovat näytöksissä käyneen mukavasti väkeä.

– Bondin tarina jaksaa kantaa, sukupolvesta toiseen. Se on jotenkin uskomatonta. On ollut hienoa huomata, että kaikenikäiset ovat olleet kiinnostuneita tästä uusimmastakin Bond -elokuvasta, Stick pohtii.

Myös Nummelassa teatterisalin ovi on käynyt tiuhaan. Akke Selin Kino Akselista toteaa Bond-elokuvan olleen koronapandemian jälkeen tervetullut vetonaula.

– Näyttää hyvältä, se on selvä. Myynti ei kuitenkaan ole entisellä tasolla, kuin ennen koronaa. Ihmiset ovat vielä varovaisia.

– Pidän myynnissä salin kaikki 140 asiakaspaikkaa, mutta vielä kertaakaan sali ei ole ollut täysi. Toivotut turvavälit on pystytty pitämään hyvin.

Elokuvan pituus lopputeksteineen on kaksi tuntia ja 45 minuuttia.

– Onhan se poikkeuksellisen pitkä kuva. Tarina pitää kuitenkin mielestäni otteessa hyvin, Selin sanoo.

– Asiakkaat ovat kommentoineet, että onpa ihanaa, kun taas pääsee leffaan. Se on minustakin aika kiva juttu! Selin iloitsee.

Loppuvuodelle on luvassa elokuvien ilotulitusta. Lokakuussa on tarjolla odotettuja kotimaisia kuten rikoselokuva Sorjonen ja Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix’lla palkittu Juho Kuosmasen elokuva Hytti nro 6.

Marraskuussa ensi-illan saa Aku Louhimiehen ohjaama ja Jasper Pääkkösen tähdittämä Omerta 6/12.

– Omerta on Suomen Bond, tässä kuvassa on runsaasti efektejä, Selin sanoo.

Syyslomalla on tarjolla paljon koko perheen kuvia niin Nummelassa kuin Vihdin kirkonkylässäkin.

– Kaiken kaikkiaan elokuvissa on tulossa vahva talvikausi. Luvassa on paljon kotimaista ja toimintaa, Selin summaa.