Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majoitusyrittäjä rentoutuu mökkeilemällä – Anu Hietanen aloitti kesällä majoitus- ja kokouspalveluyrittäjänä Hiiskulan kartanon tiluksilla

Loppilainen restonomi Anu Hietanen oli pohtinut pitkään yrittäjäksi ryhtymistä. Oman alan yrittäjyys ei ollut tullut hänelle kuitenkaan mieleen. Suunnitelmissa oli ollut aikaisemmin mm. kivijalkakauppa.

Sitten hän näki somessa Hiiskulan kartanon ilmoituksen.

– Ilmoituksen luettuani se oli saman tien, että totta kai, matkailuyrittäjä! Hietanen kertoo Hiiskulan kartanon 1800-lukua henkivässä juhlatilassa.

Kotona lasten kanssa oleminen siivitti entisestään ajatusta, että hän haluaa luoda jotakin omaa. Hietanen oli ollut siinä vaiheessa pitkään poissa työelämästä.

Kesäkuussa Kruununlomat-matkailuyrityksen perustanut Hietanen toteaa, että vaikka yrittäjyys sitoo, niin saa tehdä itse ja omannäköistä.

Yrittäjä on aloittanut aluksi maltillisesti kahdella mökillä ja juhlatilalla. Lisäksi hän vuokraa Tentsile-telttaa. Kun kysynnän määrä selviää, lisätään majoituskapasiteettia. Hiiskulalla on potentiaalia isompaankin.

Kun olen töissä, teen sitä 24/7, mutta sama pätee vapaa-aikaankin.

Mökit poikkeavat hieman tavanomaisesta siinä, että niissä on esimerkiksi lämmitys myös talvikaudella. Hietanen kertoo luovansa mökeille hotellimaista tunnelmaa mm. henkilökohtaisella palvelulla.

– Olen aina mökillä asiakasta vastassa.

Kulunut kesä on ollut kotimaanmatkailun saralla huippuvuosi. Säät ovat suosineet, ja korona siivittänyt matkailua. Hietanen kertoo, että mökit ovat olleet lähes tauotta täyteen varattuja.

Jos kysyntä näyttää jatkossakin yhtä hyvältä, otetaan ulkoistettuja palveluja, ehkä lisätyövoimaakin.

Hietanen toivoo voivansa verkostoitua mahdollisimman paljon paikallisten yrittäjien kanssa. Hänellä on jo suunnitteilla oheistoimintaa ja elämyspalveluja majoituksen sekä kokousten oheen.

Nyt apuna yrityksen fyysisissä töissä on ollut silloin tällöin puoliso. Hiiskula taas hoitaa osaltaan esimerkiksi juhlatilan peruskiinteistönhoidon.

Hietanen tekee tällä hetkellä kaiken muun itse, ja luonnollisesti pitkää päivää.

– Yrittäjyys on niin uutta, että on joutunut opettelemaan. Kun olen töissä, teen sitä 24/7, mutta sama pätee vapaa-aikaankin.

Matkailuyrittäjä pääsee irti arjesta mitenkäs muuten – kuin mökkeilemällä. Oma sukumökki sijaitsee lapsuuden maisemissa Heinolassa.

Mökkiyrittäjä menee rentoutumaan mökille?

– Olen ollut sellainen aina! Se on ollut lapsesta asti sama homma, Hietanen nauraa.

Pääkaupunkiseudun perheet ovat olleet toistaiseksi isoin asiakasryhmä. Joskus isommassa mökissä on yöpynyt kolmekin sukupolvea.

Seuraavaksi Hietanen lähtee suunnittelemaan Vihtijärven kyläkeskuksessa sijaitsevan juhlatilan sisustamista ja kokouspaketteja. Hän toteaa olevansa unelmatyössään.

Itse majapaikat sijaitsevat ”Syökerin tuvan takana” sekä Kytäjän suunnalla.

Toimittaja pääsee katsomaan Erämökkiä. Sen pitäisi olla pieni piilopirtti. Ainakaan pieni se ei ole: pihapiirissä on kaikkiaan kolme tilavaa mökkiä. Matka mökille herättää kunnioitusta. Tiet muuttuvat yhä kapeammiksi kohdetta lähestyttäessä. Poistuessa navigaattori on oiva apu eksymisen varalta.

Hietasen sopimus Hiiskulan kanssa on aluksi määräaikainen.

– Kun ensimmäinen vuosi on kulunut, katsotaan, onko rahkeita isompaan.