Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mari Mäntylän soolokonsertti perjantaina Vihdin kirkossa

Vihdin kirkossa kuullaan perjantaina 22. lokakuuta klo 19 klassisen kitaran erikoisempaa ja harvinaisempaa muotoa, 10-kielistä kitaraa eli decacordea.

Mari Mäntylä soittaa Evocatio-konsertissaan kolmea erilaista decacordea, joilla jokaisella on oma erityisominaisuutensa.

Konsertissa kuullaan musiikkia kolmelta eri aikakaudelta. Renessanssi-, barokki- ja nykymusiikki kuljettavat kuulijan 10-kielisen kitaran vahvimmille alueille. Näiden aikakausien musiikissa milloin mietiskelevän, milloin muhkeaäänisen kitarainstrumentin soinnilliset ominaisuudet pääsevät hyvin esille. Konsertin säveltäjänimiä ovat Luys de Narváez, Sylvius Leopold Weiss, Johann Anton Logy, René Eespere ja Pekka Jalkanen.

Mari Mäntylä on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä monien säveltäjien kanssa ja on näin hankkinut uutta ohjelmistoa harvinaiselle soittimelleen. Suomalaisista säveltäjistä runsaimmin musiikkia decacordelle on luonut säveltäjä Pekka Jalkanen. Yhteistyö on tuottanut niin soolo- kuin kamarimusiikkiakin, suurimuotoisimpina teoksina kaksoiskonsertto Aeterna sekä monologioooppera Dominus Krabbe.

Vihdin kirkon konsertissa kuullaan kantaesityksenä Jalkasen uusi teos Contemplatio.

Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu Kirkon ulkomaanavun katastrofirahastoon.