Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Afrikkalainen gospelmessu kajahtaa Nummelan seurakuntakeskuksessa sunnuntaina

Lokakuun viimeisessä Sytytysillassa Nummelan seurakuntakeskuksessa kajahtaa ilmoille Afrikkalainen gospelmessu. Messun jälkeen nautitaan yhdessä afrikkalaista ruokaa.

Alkujaan Pekka Simojoki ja Anna-Mari Kaskinen loivat Afrikkalaisen gospelmessun Suomen Lähetysseuran vuotuisille lähetysjuhlille vuonna 1981. Simojoki ja Kaskinen yhdessä sävelsivät, sanoittivat ja tuottivat messun vain tuota yhtä iltaa varten, eräänlaisena protestina vallitsevalle suomalaiselle jumalanpalveluselämälle. Gospelmessu sai kuitenkin niin innostuneen vastaanoton, että messu jäi elämään suomalaiseen gospelmaisemaan. Afrikkalaisella gospelmessulla on ollut suuri merkitys Suomen hengellisessä musiikkikentässä.

Nyt on kulunut 40 vuotta ensimmäisestä gospelmessusta, ja on juhlan aika. On aika palata seurakunnan bändin säestyksellä takaisin näiden jo suomalaisille tutuiksi tulleiden laulujen äärelle, kuten esim. Herra kädelläsi, synnintunnustus ja riihikirkkohymni. Bändissä mukana seurakuntalaisten kanssa mm. kanttori Elina Pikkuhookana ja nuorisotyönohjaaja Virpi Salo.

Afrikkalaisen gospelmessun liturgina toimii Jari Hiekkanen. Sytytysillassa kuullaan, lauletaan, ukoillaan ja ehtoollismessun jälkeen jaetaan koettuja oivalluksia ruoka- ja kahvitarjoilun lomassa. Lämpimän ruuan reseptit tulevat Senegalista ja tarjolla on mm. kanaa ja riisiä. Myös lapsille järjestetty omaa ohjelmaa.

Sytytysilta Nummelan seurakuntakeskuksessa Kappelitie 5:ssä su 31.10.2021 klo 16–18.