Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin jäteaseman aukioloon muutoksia: Ensi vuoden alusta avoinna myös maanantaisin

Rosk’n Rollin jäteasemilla siirrytään marraskuun alusta talviaukioloaikoihin. Loviisan, Hangon, Tammisaaren ja Sipoon jäteasemat ovat talvikaudella kiinni lauantaisin, Karjalohjan jäteasema puolestaan on avoinna talvella vain lauantaisin. Karkkilan jäteasema puolestaan sulkee ovensa arki-iltoina tuntia aiemmin, klo 18. Muut jäteasemat jatkavat samoin aukioloajoin ympäri vuoden.

Seuraavan kerran jäteasemien aukioloihin tulee muutoksia ensi vuoden vaihteessa, jolloin muutama jäteasema saa lisää aukiolotunteja. Vihdin jäteasema saa uuden aukiolopäivän: vuoden 2022 alusta lähtien jäteasema on avoinna myös maanantaisin. Myös Karkkilan ja Pusulan jäteasemat tulevat saamaan lisää aukiolotunteja: Karkkilan jäteasema palvelee vuoden alusta lähtien maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11–18 sekä lauantaisin klo 9–12, Pusulan jäteasema puolestaan tiistaisin ja torstaisin klo 14–18 sekä lauantaisin klo 14–17.

Ensi kesäkaudelle myös Pornaisten ja Karjalohjan jäteasemat tulevat saamaan lisää aukiolotunteja.

– Jäteasemien kävijämääriä seurataan jatkuvasti ja aukioloja tarkastellaan sekä kävijämäärien että asukasmäärien mukaan. Aukioloaikaa lisätään jäteasemille, joilla kävijämäärät ovat nousseet suhteessa aukiolotunteihin, kertoo tuotantojohtaja Sanna Lehtonen tiedotteessa.

Alueen kotitaloudet voivat tuoda monet jätteet, mm. risut ja oksat, haravointijätteet, vaaralliset jätteet, metalli- ja sähköromut sekä pakkausjätteet jäteasemalle maksutta oikein lajiteltuna. Lajitteluohjeet löytyvät Rosk’n Rollin verkkosivuilta tai niistä voi kysyä jäteyhtiön asiakaspalvelusta.

Suurin osa jäteasemalle tuoduista jätteistä kierrätetään uusiomateriaalien ja uusien tuotteiden valmistamiseksi, ja käytännössä loput hyödynnetään energiana. Ainoastaan tiettyjä erityisjätteitä, kuten asbesti, tuhkaa ja mineraaleja, loppusijoitetaan kaatopaikalle.