Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Työttömyys hienoisessa laskussa Vihdissä

Työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut Vihdissä 17 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, selviää ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Vihdissä oli syyskuun lopussa yhteensä 1214 työtöntä työnhakijaa, kun vuosi sitten syyskuussa 2020 työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 1458. Työttömänä oli tämän vuoden syyskuussa 244 henkilöä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä työnhakijoista 144 henkilöä oli lomautettuja.

Vihdissä miehiä oli työttömänä hieman enemmän kuin naisia. Pitkäaikaistyöttömiä oli syyskuun lopussa 560.

Vihdissä oli työvoimaa syyskuun lopussa yhteensä 14 499 henkilön verran, josta työttömien osuus on 8,4 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä on noussut Vihdissä vähän vuoden takaisesta. Syyskuun lopussa 2021 avoimia työpaikkoja oli 175 kappaletta, kun vuosi sitten vastaava luku oli 159. Tämä heijastelee laajempaa kehitystä. Ely-keskuksen mukaan uusien avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut Uudellamaalla selvästi vuoden takaisesta.

Kaikkiaan Uudenmaan kuntien alueella oli syyskuun lopussa yhteensä 96 383 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 86 518 ja lomautettuja 9 865. Työttömien kokonaismäärä laski vuotta aikaisempaan verrattuna 12,7 prosentilla, eli 14 036 henkilöllä. Uudenmaan ely-keskuksen mukaan työttömyyden lasku Uudellamaalla perustuu edelleen lomautettujen töihinpaluuseen.