Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kalastaja löysi "mysteeriveneen" Hiidenveden pohjasta – Sukeltajaryhmä aikoo tarkistaa paikan

Hiidenveden pohjasta Vihdin puolelta havaitusta "mysteeriveneestä" pyritään saamaan lisätietoa sukeltamalla. Lohjan Urheilusukeltajien muutaman sukeltajan ryhmän tavoitteena on päästä tutkimaan hylkyä viikonloppuna.

– Olen tehnyt poliisille ilmoituksen. Jos veneen kyljestä löytyy rekisterinumero, niin omistajakin löytyy. Luulisi jonkun kaipaavan tuollaista venettä, sanoo Marko Virtanen.

Hän havaitsi hylyn ja kuvasi sitä veneensä kaikuluotaimen avulla lauantaina. Yllättävä löytö herätti keskustelua Facebookin Kaikuluotaus-ryhmässä.

Virtanen asuu Salossa ja käy kalastamassa Hiidenvedellä kuhaa ja haukea. Hän laskee veneensä järveen Hiidenpirtin rannasta.

– Hiidenvesi on aika tuttu, sitä on tullut koluttua.

– Kun viime lauantaina etsin isoa kalaa kaikuluotaimella, pohjasta nousi noin kahden metrin korkuinen möykky. Aloin tarkkailla sitä: ajoin veneellä sen yli eri suuntiin ja otin kuvia. Selkeä johtopäätös oli, että siellä on isohko vene. Väittäisin, että yli viisimetrinen huvivene. Lienee tuore tapaus.

Luulisi, että joku kaipaa tuon näköistä paattia.

Esa Tammio, Lohjan Urheilusukeltajat

Löytöpaikka on Vesikansassa sijaitsevan Niemenkylän kartanon kohdilla, Koivusaaren lähistöllä, noin 12 metrin syvyydessä.

– En ole ennen vastaavaa löytänyt. Ilmeisesti olin ensimmäinen, koska Facebook-ryhmässä on kommentoitu, ettei tuolla alueella ole mitään tällaista ennen näkynyt. Nykyajan luotaimet ovat loistavia, kun kohdalle jotakin osuu ja osaa luotainta käyttää, tuumii Virtanen.

Lohjan Urheilusukeltajiin kuuluva entinen vihtiläinen, nykyään espoolainen Esa Tammio on kokoamassa parin–kolmen sukeltajan ryhmää, joka lähtisi selvittämään mitä löytöpaikan pohjassa on. Marko Virtanen lupaa lähteä mukaan ja huolehtia siitä, että sukeltajat pääsevät metrilleen oikeaan paikkaan.

– Tällä hetkellä jännityksellä odotan mitä sieltä löytyy. Jos oma vene uppoaisi, ottaisin kyllä välittömästi yhteyttä pelastuslaitokseen, sanoo Virtanen.

Tarkoitus on yrittää etsiä vene joko tulevana viikonloppuna tai seuraavana, kertoo Tammio.

– Aikataulu riippuu siitä, milloin saan kavereita mukaan. Yksin sinne sysipimeään ei voi sukeltaa; näkyvyyttä on käsivarren mitan verran. Sitäkään ei tiedä, onko siellä verkkoja. Hieman haasteellista on!

Tammio kommentoi, että kaikuluotainkuvassa esine näyttäisi vesiskootterilta, mutta mitta ei täsmää.

– Todennäköisesti se on isokin vene. Luulisi, että joku kaipaa tuon näköistä paattia.