Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan Pajuniityn uusi senioripuisto heti aitaamisen tarpeessa? – Mopolla ”kynnetty” aluetta ja istutuksia

Muistolanpuisto-senioripuisto ulkokuntoiluvälineineen ja istutuksineen on valmistunut Nummelan Pajuniittyyn, Naaranpajuntien varteen.

– Tutustuin sunnuntaina ensimmäistä kertaa puiston laitteisiin, ja ne ovat aivan mainioita meille senioreille. Paikalla oli paljon kiinnostuneita ja innostuneita käyttäjiä, kertoo nummelalainen Pekka Huhtisaari.

Maanantaina päivän valjettua hän lähti uudelleen puistoon.

– Jouduin hieman järkyttymään paikan yön aikana saamasta kohtelusta: kaksipyöräisellä oli ajeltu laitteiden ja puiston alueella. Tämän perusteella puiston tulevaisuus ei vaikuta lupaavalta.

Lähistöllä oleva, vuonna 2018 valmistunut koko perheen estetemppurata on suojattu aidalla.

– Olisiko siinä ratkaisu senioripuistollekin? Me käyttäjät emme voi olla koko ajan ”valvomassa” puiston väärinkäyttöä, joten jotain olisi hyvä kehittää, Huhtisaari miettii.

Hän otti yhteyttä Vihdin kunnan johtavaan puutarhuriin Tea Karjalaiseen aita-asiassa.

Onpa ikävää! Poliisi on ainoa, joka voi valvoa tällaista käyttäytymistä. Kannattaa ilmoittaa aina poliisille, kun havaitsee että puistossa ajellaan moottoriajoneuvolla, joka ei ole kunnan toimintaan liittyvä, sanoo Karjalainen ja kiittää Huhtisaarta ilmoituksesta.

– Aita on sen verran kallis ratkaisuna, että siihen pitää ihan erikseen ohjelmoida rahoitus. Eli täytyy kyllä miettiä jokin muu konsti tällaiseen ilkivaltaan.

Vihdin kunnan kustannusarvio Muistolanpuiston rakentamiselle ja laitteiden hankinnalle oli 47 000 euroa. Naaranpajuntien puolella Muistolanpuistoa reunustavat pensaat, jotka on tuotu Asemantien alikulun kevytväylän varrelta, koska reittiä ja Asemantien suojatietä siirretään.