Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläiset käyvät innokkaasti uimahallissa rajoitusten jälkeen: Syyskuussa kävijöitä oli noin 4500

Uimahalli: Syyskuussa kävijöitä oli 4500. Monelle vesi saattaa olla ainoa elementti, jossa on mahdollista liikkua.

Vihdin uimahallissa käy innostunut kuhina, kun hyväntuuliset uimarit, vesijuoksijat ja jumppaajat täyttävät vuonna 1978 rakennetun uimahallin altaan. Vihtiläiset ovat ottaneet uimahallin normaalit aukiolot koronarajoitusten jälkeen ilolla vastaan. Monelle vedessä liikkuvalle vesi on ainoa elementti, jossa on mahdollista liikkua esimerkiksi nivelvaivojen tai ylipainon vuoksi.

Syyskuussa Vihdin uimahallissa oli noin 4500 kävijää. Vastaavana aikana vuonna 2020 kävijöitä oli 4040. Lokakuussa, kun viikon kävijämäärät vielä puuttuivat laskuista, luku oli 3700. Viime vuoden lokakuussa kävijöitä oli 3900.

Vihdin uimahalli aukesi 10.8. normaalisti koronarajoitteiden jälkeen. Toukokuussa halli avasi ovensa rajoitetuin asiakasmäärin pitkän koronasulun jälkeen. Uimahalli sulki ovensa jälleen kesätauon ajaksi 18.6.

Nummelalainen Sirkka-Liisa Tolonen on käynyt uimahallissa jälleen säännöllisesti vesijuoksemassa syksystä lähtien. Koronarajoitteiden vuoksi hänellä oli yli vuoden tauko liikkumisessa. Hän käy Vihdin uimahallissa kaksi kertaa viikossa.

– Vesijuokseminen on ainoa liikuntamuoto, joka voin harrastaa. Yli vuoden tauon jälkeen aloitin nyt syksyllä uudestaan. Tämä on ihana uimahalli. Täällä on aina siistiä. Käyn lämpimässä saunassa ennen ja jälkeen vesijuoksun. Torstaisin uimahallissa on lämmitetty vesi ja se on mukavaa.

Nummelan Lankilassa asuva, pian 80 vuotta täyttävä Kaija on käynyt Vihdin uimahallissa säännöllisesti uimahallin rakentamisesta lähtien:

Tämä on ihana uimahalli, aina siisti.

Sirkka-Liisa Tolonen

– Kaksi kertaa viikossa käyn säännöllisesti. Nivelien vuoksi uiminen on ainoa liikuntamuoto, joka sopii minulle. On hienoa päästä uimaan taas normaalisti. Uima-altaan reunalla on tv, josta tulee vesijumppia. Niiden tahtiin saa omaan liikkumiseen tehokkuutta.

Uimaopetuksesta vastaava Anne-Mari Käräjämies vahvistaa, että kävijät ovat iloinneet uimahallin normaalista aukiolosta:

– Ihmiset ovat olleet älyttömän onnellisia, kun ovat taas päässeet veteen. Uimiseen kuuluu myös sosiaalinen puoli. Täällä tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Vieläkin tulee asiakkaita, jotka ovat olleet pois koko korona-ajan ja vasta nyt uskaltautuvat uimaan. Eniten koronatauosta ovat kärsineet seniorit ja esimerkiksi nivelsairaat, joille ohjattu vesijumppa lämmitetyssä altaassa on tärkeä liikuntamuoto.

Uimakouluissa on riittänyt oppilaita, sillä kesän hukkumistilastot innostavat etenkin aikuisväestöä petraamaan uimataitoa.

– Vesijuoksijoiden määrä on lisääntynyt. Varaamme juoksijoille tilaa altaasta juoksijamäärän mukaan. Maanantaista keskiviikkoon uimahallissa pyörivät aamuisin ennen yleisövuoroja koululaisuinnit. Lisäksi Nummelan Kisaajat harjoittelee hallissa säännöllisesti. Hiidenveden Purjehtijoilla, aikuisten uintiseura Hydralla, Vihti-Gymillä ja Veikkolan VPK:lla on hallissa omat vuorot. Toimintaa on siis runsaasti yleisövuorojen ulkopuolella ja hallin käyttöaste on kova, Käräjämies kertoo.

Kävijät toivoivat isompaa hallia terapia-altaineen. Hallille esitettiin jatko-osaa Hiidenvedentien puolelle.