Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lentokentän ympäri ei sivakoida vielä tulevana talvena –  Nummelanharjun ulkoilureitti valmistunee vuonna 2023

Nummelaan suunniteltu, lentokentän kokonaisuudessaan kiertävä ulkoilureitti valmistunee parin vuoden aikajänteellä. Suunnitellun reitin varrella tällä hetkellä törröttävät kannot saavat siis odottaa raivaamistaan vielä tovin. Ensi talvena lentokentän ympäri ei vielä pääse hiihtämään.

Vihdin kunnan liikuntapaikkamestarin Tero Nevalan mukaan lentokentän ympäri kulkeva reitti on suunnitteluvaiheessa, ja suunnittelu on hyvällä mallilla.

– Suunnittelu pitäisi saada valmiiksi viimeistään talven aikana, hän kertoo.

Sen jälkeen alkaa varsinainen työsarka: kannot kaivetaan pois, reitti tasoitetaan ja soraistetaan. Tämän jälkeen reitin varrelle tehdään valaistus. Lisäksi tulossa on silta, joka ylittää Lentokentäntien.

Nevala kertoo, että suunnitteluvaiheessa selvitettäviä asioita on vielä esimerkiksi siltaan liittyen.

Nevalan mukaan aikataulu elää vielä, sillä reitin toteutus on kiinni rahoituksesta; siitä, miten kunnalta löytyy investointirahaa. Hän huomauttaa, että esimerkiksi valaistukseen kuluu todennäköisesti yli 200 000 euroa.

Suunnittelu pitäisi saada valmiiksi talven aikana.

– Toivoisin, että ensi vuoden aikana saataisiin tehtyä tasaukset ja pohjatyöt.

Valmista Nevala toivoo olevan vuonna 2023.

Lentokentän kokonaisuudessaan kiertävä reitti on odotettu erityisesti hiihtäjien keskuudessa. Nevala kertoo, että kunta sai hankkeesta paljon palautetta jo viime talvena.

Hän muistuttaa, että kyseessä ei kuitenkaan ole vain hiihtäjille tarkoitettu latu, vaan ympärivuotisesti ulkoilijoiden käyttössä oleva reitti. Reitti on valmis ulkoilukäyttöön, kun pohjat on saatu tehtyä, vaikka siinä vaiheessa valaistus ja silta vielä puuttunevat.

Tulevana talvena Nummelanharjulla hiihdetään Nevalan mukaan aika lailla viime talvelta tuttuja latureittejä pitkin. Ladut kulkevat lentokentän reunaa pitkin edestakaisena reittinä sekä valaistulla kuntoradalla. Latuja ajetaan yhteensä kymmenisen kilometriä.