Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Paikallisten yrittäjien Social fridayssa vaihdetaan kuulumisia ja verkostoidutaan – "Tapaamisiin on aina helppo tulla"

Kahvipöydän ympärillä käy vilkas keskustelu, kun yhdeksän vihtiläistä yrittäjää vaihtaa kuulumisia. Puheenaiheet risteilevät yrittäjyystarinoista yhteisten pikkujoulujen järjestämiseen.

– Pitäisikö kutsua poliittisia päättäjiä kuulemaan Vihdin yrittäjiä, heittää ilmoille Satu Mali, Satu Mali Production Oy:n yrittäjä.

Anni Laitinen Viestintätoimisto Konttuurista ja Pasi Tervo Pasi Tervo Oy:stä kannattavat ideaa.

Meneillään on paikallisille yrittäjille tarkoitettu Social friday -tapaaminen, jota vietetään koronatauon jälkeen taas joka kuun viimeisenä perjantaina.

– Emme ole nähneet puoleentoista vuoteen kuin kolmisen kertaa, kertoo Anni Laitinen.

Laitinen ideoi paikallisten yrittäjien kuukausittaiset tapaamiset, joita on järjestetty vuodesta 2017. Hän kertoo, että lähes jokaisella tapaamiskerralla mukana on ollut uusi kasvo.

– Vihdissä on ollut aika vähän yrittäjien verkostoitumistapaamisia. Social friday paikkaa vapaamuotoisten tapaamisten aukkoa.

Social friday toimii paikallisille yrittäjille kaivattuna paikkana tutustua, verkostoitua ja esimerkiksi käydä keskustelua ajankohtaisista yrittäjyyden aiheista. Tapaamisissa on syntynyt myös yhteistyökuvioita.

– Keskustelu on helpompi aloittaa näin kuin sähköpostitse, jos ei ole ollenkaan tavannut henkilöä, toteaa yrittäjä Nina Mujunen Motivate hyvinvointipalveluista.

Karoliina Rosenberg Cafe Neilikasta, Irene Lehtinen-Verbo Irenel Designista, Anne Paakkunainen Vihdin Hiusfriikistä, Kikka Pitkänen koirakoulu Koirankujeesta ja Reija Virtanen Artesaaniverstas Puupöllöstä ovat yhtä mieltä siitä, että tapaamiset ovat myös paikka saada vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta.

– Tuore yrittäjä voi kysyä kokeneemmilta yrittäjiltä kokemuksia ja neuvoja, kiteyttää Rosenberg.

Kaikki paikalliset yrittäjät toivotetaan rohkeasti mukaan.

– Vaikka kävisi harvoin, tapaamisiin on aina helppo tulla, toteaa Satu Mali.

Miten korona-aika on näkynyt yrittäjän arjessa?

Anne Paakkunainen, Vihdin Hiusfriikki

Kun korona alkoi, työt loppuivat lähes kokonaan. Uusia tilauksia ei tullut ja asiakkaat miettivät kampaamoon tulemista. Meiltä kysyttiin enemmän yksityisaikoja ja kotikäyntejä. Nyt tilanne on normalisoitunut.

Kikka Pitkänen, koirakoulu Koirankuje

Maaliskuussa 2020 tuli totaalinen pysähdys. Pari kolme kuukautta oli hiljaista ja sitten toiminta alkoi elpyä. Tällä hetkellä tilanne on hyvä. Ihmiset ovat ottaneet enemmän koiria, mikä vaikuttaa siihen, että on haluttu yksityistunteja.

Karoliina Rosenberg, Cafe Neilikka

Perustimme yrityksen kolme viikkoa ennen kuin korona alkoi. Emme ole oikeastaan kokeneet normaalia aikaa vaan eläneet yhtiökumppanini Outi Dahlgrenin kanssa korona-vuoristorataa. Vasta kesällä alkoi näkyä, mitä toiminta voisi normaalitilanteessa olla.

Reija Virtanen, Artesaaniverstas Puupöllö

Osa tuloista on tullut esimerkiksi markkinoilta ja kursseista, jotka jäivät koronan takia pitämättä. Nyt syksyllä kurssit ovat taas lähteneet käyntiin. Ihmiset ovat olleet kotona, eli esimerkiksi huonekalukorjauksia on tullut hyvin koko ajan.