Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verokone aukeaa tänään kello 8 – katso tästä suurituloisimmat

Keskisuomalainen-konsernin kaikissa verkkolehdissä avataan verokone keskiviikkoaamuna 10. marraskuuta. Vuoden 2020 verotiedot tulevat julkiseksi kello 8. Luoteis-Uusimaan verokone on osoitteessa luoteis-uusimaa.fi/verokone.

Verokoneesta löytyvät yli 100 000 euroa viime vuonna ansainneiden suomalaisten tiedot. Koneesta voi etsiä tietoja esimerkiksi maakunnittain sekä nimen perusteella.

Tietoja voi järjestää myös pääomatulojen, ansiotulojen tai kokonaistulojen mukaan. Koneessa on lisäksi 100 000 euron tienestirajan ylittäneiden suurituloisten tietoja useammalta aikaisemmalta vuodelta.

Vapaasti kaikkien käyttäjien luettavissa oleva verokone toimii sekä mobiililaitteilla että pöytätietokoneilla.

Vuoden 2020 verotietojensa julkaisun medialle on kieltänyt verohallinnon mukaan 2353 henkilöä.

Suurituloisilla on ollut kahden vuoden ajan mahdollisuus pyytää tietojensa poistamista medialle lähetettävältä listalta.

Helsingin hallinto-oikeus päätti huhtikuussa, että tiedotusvälineillä on oikeus saada tietoonsa verotietonsa julkaisun kieltäneiden nimet. Verottaja tyytyi hallinto-oikeuden päätökseen.

Keskisuomalainen-konsernin verokonetta päivitetään myös tulojensa julkaisun kieltäneiden tiedoilla sitä mukaa, kun niitä saadaan selville. Myös Luoteis-Uusimaa kuuluu Keskisuomalainen-konserniin.