Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti Skin ensilumenladulla riitti kuhinaa viikonloppuna –  "Kuin keväiset varsat, jotka ovat päässet laitumelle"

Hiihto- ja laskettelukeskus Vihti Ski avasi torstaina 750 metriä pitkän ensilumenladun.

Etelä-Suomen ensimmäinen ulkoilmalatu oli viikonloppuna ahkerassa käytössä. Isänpäivän aamuna aurinkoisella ladulla suksi lähes satapäinen joukko hyväntuulisia hiihtäjiä sulassa sovussa.

– Ensimmäiset hiihtäjät ovat tulleet molempina aamuina jo ennen kahdeksaa ja hiihtäneet muutaman tunnin. Nyt ladulla on jo seuraava porukka, iltapäivällä taas sitten uudet, kiitteli Vihti Skin yrittäjä Sami Uotila.

Vaikka latu on vasta alle kilometrin mittainen, oli ulkoilmalatu houkutellut väkeä Vihtiin kauempaakin. Eikä ihme, sillä seuraavat ulkoilmaladut löytyvät vasta Himokselta ja Imatralta.

Moni hiihtäjä kertoi tulleensa pääkaupunkiseudulta, mutta pisimmät matkat ladulle tehtiin viikonvaihteessa Turusta ja Kotkasta.

Kai Helkiö kertoi ajaneensa Porvoosta sekä lauantaina että sunnuntaina nauttimaan ensikosketuksesta ulkoilmalatuun.

– Täytyy tässä jonkinlainen hiihtohullu olla, että ennen kahdeksaa lähtee ajamaan melkein sata kilometriä suuntaansa alle kilometrin hiihtoladulle, mutta onko olemassa tämän parempaa tapaa viettää sunnuntaita ja vielä lajitoverien kanssa, Helkiö kysyi nauraen.

Helkiö kertoi hiihtäneensä viime kaudella noin 2000 kilometriä, mutta epäili, että nyt kilometrejä voi tulla lisää.

– Jäin juuri eläkkeelle, joten suunnitelmissa on kilpailla ulkomaillakin vähän enemmän kun on aikaa. Vihdistä saa nyt hienot ensipotkut kauteen, Helkiö kiitteli.

Anssi Koivumäki ja Juha Karppinen kiittelivät ladun kuntoa erinomaiseksi.

– Latu on myös puhdas, kun se voisi olla näissä olosuhteissa roskainenkin, Karppinen totesi.

– Täällä on hieno ilma, ihmiset ovat hyvällä tuulella ja nauttivat hiihtämisestä. Tämä tekee hyvää mielelle, kunnolle ja huumorintajulle, Karppinen totesi, ja Koivumäki vahvisti asian vieressä faktaksi.

Simo-Viljami Ojanen oli vetämässä oman valmennusryhmänsä, Team Electrofitin, yhteisharjoituksia yhdessä vihtiläisen hiihtovalmentajan ja hiihtäjän Eetu Isometsän kanssa. Ojanen kertoi, että viikonloppuna ei ole hiottu niinkään tekniikkaa vaan valmennettavat ovat saaneet nauttia ensimmäisistä lumista molempina päivinä.

–  He ovat kuin keväiset varsat, jotka ovat päässet ensimmäistä päivää laitumelle. Aivan liian kovaahan he hiihtävät, mutta antaa heidän nyt ottaa kaikki ilo irti, Ojanen nauroi.

– Kyllähän tässä suu messingillä on itsekin antanut mennä, hän lisäsi.

Vihti Skin Sami Uotila lupaili, että alkuviikosta latu saa lisää mittaa, kun lumetuskoneet pääsevät pakkasöiksi töihin.

– Jos yölliset pakkaset jatkuvat niin laitamme ladulle maanantaina paikkolunta ja pidennämme samalla latua lisää, hän lupasi.

Vihti Skin laskettelukausikin on alkamaisillaan. Keskuksen ensirinne mattohissillä avattiin jo tiistaina lumetuksen ja säilölumen avulla. Rinteessä viihtyikin viikonloppuna perheen pienin väki.

– Toivottavasti luvatut pakkaset saapuvat aikataulussaan, että pääsisimme avaamaan päärinteenkin jo marraskuussa, Uotila totesi.