Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeliiton Vihdin yhdistys 40 vuotta – ansiomerkkejä jaettiin juhlassa

– Ilolla toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi tänne Vihdin Puistolaan viettämään kanssamme Eläkeliiton Vihdin yhdistys ry:n 40-vuotisjuhlaa, tai voisiko sanoa 41-vuotisjuhlaa, koska emme voineet pandemian takia juhlia oikeana juhlapäivänä puolitoista vuotta sitten, niin kuin olimme suunnitelleet, aloitti yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Väre juhlatilaisuuden.

– Olemme viime vuosien aikana kyenneet täyttämään jäsentemme toiveita monenlaisella toiminnalla. Tavoitteemme on, että saisimme jäsenemme osallistumaan tapahtumiimme mahdollisimman runsaslukuisesti.

Puistolan sali oli ääriään myöten täynnä juhlivaa yleisöä, joka nautti viihdyttävän muusikon Erkki Liikasen ja säestäjänsä Heimo Mäntysen musiikkiesityksistä ja hauskoista juonnoista.

Tilaisuuden juhlapuhuja, Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen, kertoi Eläkeliiton toiminnasta ja eläkeläisten tilanteesta:

– Vaarana on eläkeläisten jakautuminen huono- ja hyväosaisiin, kuten liiton tilaama +60 Barometri osoittaa. Sen mukaan ikääntymisen negatiivinen kokemus ja leima on vahvistunut merkittävästi, ikäihmisten pelko rikollisuudesta ja turvallisuudesta on lisääntynyt ja digipalvelujen käytössä 40 prosenttia eläkeläisistä ei ilman apua pysty hoitamaan asioitaan.

Ikonen kiitti yhdistystä pyyteettömästä työstä ikäihmisten hyväksi ja toivotti voimia ja intoa koronan jälkeisen toiminnan käynnistämisessä.

Juhlassa palkittiin ansioituneita yhdistyksen jäseniä. Kultaisella ansiomerkillä palkittiin Matti Hillebrand ja Melitta Sarvi. Merkki oli myönnetty myös Anneli Pajalalle, joka menehtyi kesällä 2021. Hopeisen ansiomerkin saivat Vilho Ahlgrén, Ritva Immonen, Kalevi Immonen ja Aila Parikka.

Juhlaan toivat tervehdyksensä Eläkeliiton Uudenmaan piirin puheenjohtaja Matti Keskitalo, Vihdin kunnan hallintopäällikkö Antti Luukkanen, Vihdin seurakunnan kirkkoherra Pekka Valkeapää sekä useat naapurikuntien EL-yhdistykset.

Eläkeliiton Vihdin yhdistyksen syyskokouksessa valittiin yksimielisesti puheenjohtajaksi Ritva Väre toiselle kaudelle vuodeksi 2022.