Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtijärvi ehdolla Uudenmaan Vuoden Kyläksi 2022

Uudenmaan Vuoden Kylä 2022 -titteliä tavoittelee tällä kertaa kahdeksan aktiivista kylää, mukana myös vihtiläisedustus. Ehdokkaat ovat Vihtijärvi Vihdistä, Routio Lohjalta, Bromarv Raaseporista, Pohjan kirkonkylä Raaseporista, Itäinen Jokipuisto Sipoosta, Kimonkylä Lapinjärveltä, Valkjärvi Nurmijärveltä ja Valko Loviisasta. Voittajakylä julkistetaan joulukuussa.

Vihtijärvi on palkittu aiemminkin, sillä kylä valittiin vuonna 2008 Länsi-Uudenmaan Vuoden Kyläksi. Lisäksi Vihtijärvi valittiin vuonna 2010 Vuoden uusmaalaiseksi kyläksi ja myös koko Suomen Vuoden kyläksi.

Uudenmaan Vuoden Kylä -valinnalla halutaan nostaa esille kylien monipuolista toimintaa, lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja jakaa muille hyviä esimerkkejä siitä, miten kylissä voi itse kehittää ja tehdä asioita. Voitto tuo mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Palkittava kylä voi olla pieni tai suuri, ja valintaraati kiinnittää erityistä huomiota siihen, miten kylässä on otettu huomioon kestävä kehitys toiminnassa, miten on kehitetty yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista sekä miten kylä on onnistunut viestinnässä. Myös älykäs sopeutuminen, eli palveluiden ja toimintojen järjestäminen kylässä, on yksi valintakriteereistä.

Kilpailun toteuttavat Uudenmaan Kylät ry ja SILMU-kylät. Valintaraatiin kuuluvat Uudenmaan Kylät ry:n kyläasiamies ja kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä, SILMU-kylät kyläneuvoja ja kaksi kyläjaoksen jäsentä sekä kaksi Uudenmaan liiton edustajaa.

Juttu päivitetty 17.11.2021 klo 11.58: lisätty tieto Vihtijärven aiemmista valinnoista Länsi-Uudenmaan Vuoden Kyläksi, Vuoden uusmaalaiseksi kyläksi ja koko Suomen Vuoden kyläksi.