Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin maauimalahanke: Idean isä Matti Harju teki uuden, epävirallisen ehdotuksen Vihdin kunnanhallitukselle – "Voisi täyttää myös uimahallitarpeen"

Vihdin kunnanhallitus sai pureskeltavakseen uuden, epävirallisen ehdotuksen Nummelan maauimalahankkeen jatkamisesta.

Maauimalahankkeen puuhamies, Vihdin Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Harju esitteli näkemyksiään kunnanhallitukselle maanantaina, ennen hallituksen kokousta.

Kunnanhallitus päätti jo 3.11., että kunta ei myönnä lainaa Vihdin Jäähalli Oy:lle maauimalan rakentamista varten. Päätöksen mukaan lainausta on mahdollista arvioida uudestaan, kun kunnan taloustilanne paranee ja Etelä-Nummelan liikuntapuiston rakentuminen edistyy. Päätös syntyi äänestysten jälkeen äänin 6–2.

Koska nyt on menetetty kesä 2022, tein uuden ehdotuksen, kertoo Matti Harju.

– Vihdin nykyinen uimahalli alkaa olla elinkaarensa lopuilla, ja kävijämäärä on enää yksi kuudesosa Lohjan Neidonkeitaan kävijämäärästä.

– Vihdin uimahallin kävijöistä suuri osa on koulujen ja päiväkotien uimaopetusryhmiä, joten uimahallin myyntitulot ovat vain kymmenesosa Lohjan uimahallin myyntituloista, ja uimahalli tekee suurta tappiota.

Nurmijärvi maksoi 12 miljoonaa, Vihti voisi selvitä 4 miljoonalla.

Matti Harju

Nurmijärvi peruskorjasi ja laajensi Rajamäen uimahallia joitakin vuosia sitten, ja kustannus oli 12 miljoonaa euroa.

– Vihdissä on vähintään yhtä suuri investointi kohta edessä, muistuttaa Harju.

– Sen välttämiseksi ehdotin, että maauimalaa suunniteltaisiin talven ja kevään ajan yhdessä kunnan liikuntatoimen kanssa siten, että se täyttäisi myös tulevaisuuden uimahallitarpeet.

Harju ehdottaa, että maauimala rakennettaisiin noin 2 miljoonalla eurolla niin, että se olisi käytössä kesällä 2023.

– Jos maauimala ei kannattaisi jäähalliyhtiön esittämillä ehdoilla, se voitaisiin muuttaa uimahalliksi kattamalla se Nummelan palloiluhallin tyyppisellä kevytrakenteisella hallilla.

– Jos maauimalasta tulee suosittu, se voitaisiin tulevaisuudessa kattaa uimahalliksi ylipainehallilla. Se pystytettäisiin aina syksyllä ja purettaisiin keväällä.

Ylipainehallista voidaan nykyään tehdä energiatehokas ja tyylikäs, kuten Jätkäsaaren jalkapallohalli Helsingissä. Sen on suunnitellut sama arkkitehtitoimisto, joka on suunnitellut Amos Rex -taidemuseon, Harju huomauttaa.

– Arvioin, että näin saataisiin Vihtiin uusi maauimala ja uimahalli noin 4 miljoonalla eurolla. Tätäkään rahaa kunnan ei tarvitsisi maksaa vaan lainata jäähalliyhtiölle.