Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suojatiesaarekkeen siirto Asemantiellä alkaa vasta maaliskuussa –  Suunnittelutyö ja Uudenmaan ely-keskuksen lupaprosessi ovat vieneet odotettua enemmän aikaa

Viivästys: Suunnittelutyö ja ely-keskuksen lupaprosessi ovat vieneet odotettua enemmän aikaa

Liikenneturvallisuus

Nummelan keskustan tuntumassa sijaitsevan Asemantien suojatiesaareke siirretään ja ajorataa levennetään suojatien kohdalta. Vihdin kunta tiedotti asiasta torstaina. Nykyisen saarekkeen purkamisen ja rakennettavan saarekkeen uuden sijainnin takia on myös junaradan alitukselta tuleva kevyen liikenteen väylä linjattava uudelleen.

Suojatiesaarekkeen siirron oli tarkoitus tapahtua jo tämän vuoden aikana. Suunnittelutyö ja Uudenmaan ely-keskuksen lupaprosessi ovat vieneet odotettua enemmän aikaa, ja näin ollen toteutusvaiheeseen olisi mahdollista päästä vasta loppuvuodesta.

– Talvi ei ole kuitenkaan työmaalle otollista aikaa, joten muutostöiden aloitus on päätetty siirtää maaliskuulle. Tällöin työt on mahdollista saada valmiiksi ilman keskeytyksiä, eivätkä ne aiheuta haittaa tienkäyttäjille talven aikana. Urakka alkaa maaliskuussa kelien salliessa ja valmista on toukokuun loppuun mennessä, tiedotteessa kerrotaan.

Asemantien yli kulkeva suojatie Prismalta tulevan alikulun jälkeen tiedetään vaaralliseksi ylityspaikaksi huonon näkyvyyden vuoksi. Läheltä piti -tilanteita on ollut useita. Maaliskuussa nummelalainen sotiemme veteraani Hannes Tuovinen joutui paikalta paenneen autoilijan yliajamaksi.