Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihti hakee avustusta työllistämishankkeeseen

Työllisyyspalvelut: Typo-hanke ohjaa ja tukee työttömiä asiakkaita yrityksiin avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen.

Vihdin kunta hakee työllisyyspoliittista avustusta 76 358 euroa Uudenmaan TE-keskukselta Typo-hankkeeseen, joka ohjaa ja tukee työttömiä asiakkaita yrityksiin avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen.

Pääkohderyhmiä on kolme: koronapandemian seurauksena työttömiksi jääneet työnhakijat, joilla on riski työttömyyden pitkittymiseen, yli 55-vuotiaat työnhakijat sekä sosiaali- ja terveydenhuollon alan työnhakijat riippumatta työttömyyden kestosta.

Vihdin työllisyyspalvelut on asettanut tavoitteeksi vuoden aikana 150 asiakasta, joista 75 prosenttia siirtyisi avoimille työmarkkinoille ja 15 prosenttia koulutukseen hankkeen päättymiseen mennessä.

Vuoden 2022 hankkeeseen on tarkoitus palkata kolme työntekijää: hankevastaava ja kaksi hanketyöntekijää määräaikaisiin työsuhteisiin.

Mikäli Uudenmaan TE-keskus myöntää hankkeelle haetun avustuksen, hankkeen omarahoitusosuus 76 358 euroa katetaan kunnan osarahoittamaan työmarkkinatukeen varatuista määrärahoista.