Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan uudessa padelhallissa riittää vilskettä: ”Mitä pidempi palloralli, sitä parempi peli”

Vihtiläiset ja lähikuntien padelin harrastajat voivat suunnata Nummelan Pajulan teollisuusalueelle. Siellä

sijaitsee kolmen liikunnallisen naisen, Mia Pirttilän sekä serkusten Leena Ylevän ja Maija Ylevän, perustama

padelhalli, Padelpajaksi nimetty.

– Nimen haluttiin kuvastavan kiinteistön historiaa teollisuuden parissa, ja toisaalta kyllähän siellä palloakin taotaan, Maija Ylevä raottaa kuukausi sitten avatun hallin nimen alkuperää.

Halliyhtiö MLM Sports Oy hallinnoi lisäksi ulkokenttiä Pajuniityssä. Harrastuksen suosio ei ole yllättänyt yrittäjiä.

– Arki-illat ovat melko ruuhkaisia. Päivisin aikoja on hyvin tarjolla ja myös viikonlopuissa on aikoja vapaana, kertoo Leena Ylevä.

Lajin ympärille on syntynyt lämminhenkinen yhteisö, urheiluseura Padel Vihti ry, jonka jäsenmäärä on kasvanut ripeästi.

– Meillä on tällä hetkellä 162 jäsentä, mikä on suuri määrä suhteutettuna asukaspohjaan. Sen perusteella olemme Suomen suurimpien padelseurojen joukossa. Yhteisöllisyys on valttikorttimme: järjestämme pelitapahtumia, valmennusta, leirejä ja juhliakin. Haluamme olla läsnä, asiakkaiden tavoitettavissa, Maija Ylevä toteaa.

Ylevät iloitsevat lajin monista hyödyistä, sekä keho että mieli saavat virtaa.

– Monet pelaajat ovat saaneet harrastuksen kautta kavereita. Joillekin saattaa olla kynnys tulla, jos kolmea

pelikaveria ei ole omasta takaa mukana. Meillä on peliryhmiä tasojen mukaan, Leena Ylevä opastaa.

– Kannustamme ihmisiä pelaamaan rohkeasti vieraidenkin kanssa. Uusia harrastajia perehdytämme lajin saloihin viikoittaisissa lajitutustumistapahtumissa. Sosiaalinen media on pääasiallinen markkinointikanavamme ja siellä olemmekin aktiivisia. On ihana nähdä, miten ihmiset kehittyvät.

– Laji koukuttaa nopeasti. Lajiin on helppo päästä sisään huolimatta siitä, minkä ikäinen on tai onko aiempaa liikuntataustaa, Maija Ylevä kertoo.

Yksi lajiin koukuttuneista on vihtiläinen Mika Hiltunen. Hänellä on lajin suhteen yksi ongelma.

– Minun on vaikea pysyä täältä poissa. Pelaan kuusi kertaa viikossa. Aloitin elokuussa, silloin en

tuntenut ketään pelaajaa, nyt asia on aivan toisin. Sosiaalisesti kiva peli ja liikunnan iloa.

Yrittäjäkolmikko tunnetaan Padel Vihdin padelpiireissä “puuhiksina”. Mitkä ovat puuhisten neuvot aloittelijoille?

– Tärkein hankinta on lajiin sopivat pitopohjaiset kengät. Mailan voi vuokrata, ja jos haluaa ostaa oman, meillä on testimailoja ostopäätöstä helpottamaan. Helpommat mailat ovat anteeksiantavampia täydellisen osumakohdan suhteen, ja ne ovat hyviä aloittelijoille. Lisää lyöntivoimaa saa mailasta, jonka painopiste on kärjessä, täydellinen osumakohta “sweet spot” taas on suppeampi, Maija Ylevä kertoo.

Kenttävaraukset tehdään verkkosivujen kautta. Vahva suositus on opetella oikeat tekniikat ja sijoittuminen kentällä. Oppia voi saada seuran kahdelta valmentajalta. Vaikka laji muistuttaa tennistä, padel on oma lajinsa.

– Kenttä on pieni ja lyönnit padelissa ovat monipuolisia. Jos pelataan padelmaisesti, hyökkäyksessä liikutaan parin kanssa rintamassa verkolle. Mitä pidempi palloralli, sitä parempi peli, Ylevät vakuuttavat.

Yrittäjäkolmikolla on takana pitkät työtunnit, mutta niitä ei lasketa. Kaikilla on päivätyö opetusalalla, yritystoiminta lähti liikkeelle rakkaasta harrastuksesta.

– Meillä kaikilla on yhdistystaustaa ja olemme yrittäjähenkisiä. Kliseisesti voi sanoa, että teemme tätä rakkaudesta lajiin.