Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Teatterin talven näytelmä Ansa tarjoilee koukuttavia yllätyskäänteitä, hauskuutta ja jännitystä

Yllätyksiä ja hauskuutta, mutta ennen kaikkea jännitystä ja draamaa. Vihdin Teatterin talven näytelmä on Ansa.

Teatterin tuottaja Jenni Kanta-oksa sanoo Ansan pureutuvan ihmismielen syvimpiin koukeroihin.

– Näytelmä onnistuu yllättämään katsojan. Näytelmän juoni on koukuttava ja sen kertoma tarina on todella mielenkiintoinen! Kyseessä on kunnon jännitysdraama.

– Toteutamme näytelmän niin, että siinä on mukana runsaasti komediaa.

Ansa valikoitui teatterin ohjelmistoon, kun viime syksynä lohjalainen teatteriohjaaja Sari Rautakoski teki Vihdin teatterille ohjaajatarjouksen.

– Tarjouksen mukana oli tämä näytelmä, josta innostuimme, Kanta-oksa selvittää.

– Näytelmän tarina ja juoni tuntuivat mielenkiintoiselta ja näytelmä tuntui sopivalta meidän talvinäytelmäksemme.

Lavalla nähdään Kari Sohlberg, Anna Rikman, Tommi Muhli, Pasi Eronen, Kim Lindström sekä Anne Kuusniemi. Näytelmän roolivalinnoista Kanta-oksa ei halua vielä tässä vaiheessa paljastaa enempää.

Ansan juoni mukailee ranskalaisen Robert Thomasin alkuperäistä käsikirjoitusta näytelmästä Piège pour un homme seul (1960).

Vastavihityn Daniel Corbanin vaimo on ollut kateissa kymmenen päivää. Odottaessaan vuoristomajalla uutisia vaimonsa löytymisestä, tuoreen aviomiehen hätä kasvaa. Katoamismysteeriä lähtee selvittämään paikallinen komisario.

Tilanne näyttää ratkeavan onnellisesti, kun kylän pastori tuo uutisen vaimon löytymisestä. Paikalle saapunut nainen on kuitenkin vieras, eikä Danielin vaimo. Onko kyseessä salaliitto vai muistinmenetys? Puhuuko joku totta?

Ansan harjoitukset on aloitettu syyskuun lopussa. Näytelmää harjoitellaan joulukuuhun asti kaksi kertaa viikossa. Ansa saa ensi-iltansa Vihdin Teatterissa tammikuun 29. päivä.

– Toistaiseksi koronapandemia ei ole vaikuttanut harjoituksiin. Meidän onneksemme kokoontumisrajoituksia ei ole ollut, eikä harrastustoimintaa ole tänä syksynä rajoitettu, Kanta-oksa sanoo.

– Toivoisin ihmisten uskaltavan lähteä katsomaan näytelmää turvallisin mielin. Noudatamme alueellisia koronarajoituksia ja meille on tärkeää kantaa vastuu omalta osaltamme, jotta kaikki saisivat kokea turvallisen teatterielämyksen.

Ansan työryhmään kuuluu näyttelijöiden, ohjaajan ja tuottajan lisäksi runsaasti taustahenkilöitä, kuten puvustajat ja järjestäjät Petra Örnberg ja Nina Merikallio, ja Jukka Ahosen vetämä lavasteryhmä (JV-Tiimi).

– Lisäksi teatterilla toimii markkinointitiimi ja ensi-illan lähestyessä mukaan porukkaan tulee yhä enemmän vapaaehtoisia huolehtimaan käytännön järjestelyistä, Jenni Kanta-oksa kiittää.