Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin lukion abit pääsivät vihdoinkin tanssimaan wanhat tanssit

Vihdin lukion abit pääsivät vihdoin tiistaina tanssimaan vanhojen tansseja. Normaalisti wanhat tanssit tanssitaan helmikuussa, mutta koronatilanteen vuoksi tansseja jouduttiin siirtämään keväältä kolme kertaa.

Vihdin lukion rehtori Satu Nokelainen iloitsee, että vanhojen tanssit päästiin vihdoinkin järjestämään.

– Olihan siellä aivan ihana tunnelma. On niin hieno asia, että oppilaat pääsivät tanssimaan ja saivat hetkensä, hän kuvailee.

Vanhojen tanssit tanssittiin ensin päivällä koulun oppilaille ja illalla tanssijoiden läheisille. Koronatilanteen vuoksi illan tansseja pääsi katsomaan yhden tanssijan osalta kaksi läheistä.

Katsojia oli Nokelaisen mukaan tänä vuonna noin 200 jakautuneena ala- ja yläkatsomoon, kun taas normaaleina vuosina katsojia on useita satoja. Katsomaan tulijoilta velvoitettiin maskin käyttöä ja lisäksi huolehdittiin turvaväleistä.

Olihan siellä aivan ihana tunnelma.

Satu Nokelainen

Vanhojen tanssit oli tarkoitus kuvata suorana lähetyksenä kotikatsomoihin, mutta Nokelainen harmittelee, että valitettavasti videokuva ei tuntemattomaksi jääneen teknisen vian vuoksi toiminut. Tallenne on kuitenkin olemassa ja ne läheiset, jotka eivät voineet tulla katsomaan tansseja paikanpäälle, pääsevät näkemään tallenteen jälkikäteen.

Nokelainen kiittää erityisesti tanssijoita opettaneita liikunnanopettaja Harri Urpilaista ja terveystiedon opettaja Hannele Lahtea, jotka joutuivat ratkomaan monia pulmia tanssiharjoitusten suhteen.

– Arvostan Harrin ja Hannelen omistautumista, jotta tanssit pystyttiin viemään läpi. He ovat joutuneet taipumaan monelle mutkalle ja keksimään ja ideoimaan. On ollut muutosta muutoksen perään.

Nokelainen toteaa, että myös nyt tanssineet oppilaat ansaitsevat ison hatunnoston.

– He harjoittelivat ulkona pesäpallokentällä, eikä aina ollut kaunis ja aurinkoinen sää.

Vanhojen tanssit tanssitaan perinteisesti lukion toisen luokan keväällä, ja seuraavien tanssien harjoitukset on jo aloitettu. Nykyisten kakkosluokkalaisten on ainakin toistaiseksi tarkoitus päästä tanssimaan ajallaan ensi helmikuussa. Koronatilannetta seurataan lukiossa tarkasti.

– Nythän ei vielä tiedetä, miten tässä käy, toteaa Nokelainen.