Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markku Loiskekoski valittiin Luksian rehtoriksi

Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian hallitus on valinnut MMM Markku Loiskekosken (s.1961) Luksian rehtoriksi. Loiskekoski toimii tällä hetkellä Luksiassa palvelut -toimialan rehtorina.

Rehtoriksi hän siirtyy tulevan vuoden alusta. Hänen esimiehenään toimii kuntayhtymän johtaja, johtava rehtori Jouko Lindholm.

Luksian hallitus päätti lokakuussa rehtorin viran perustamisesta. Se liittyy vuoden alusta voimaan astuvaan kuntayhtymän uuteen organisaatioon. Rehtorin virka täytettiin kuntayhtymän sisäisellä hakumenettelyllä.

Erilliset toimialarehtoreiden virat on lakkautettu ensi vuoden alusta lukien uuden organisaation astuessa voimaan. Vararehtorin virka täytetään Loiskekosken mukaan myöhemmin.

Määräaikaan mennessä rehtorin virkaan tuli ainoastaan Loiskekosken hakemus.

Rehtori mm. vastaa koulutuksen tulosalueen toiminnan- ja talouden suunnittelusta ja päätöksenteosta, pedagogiikasta kuntayhtymän linjausten mukaisesti sekä kehittää ammatillista koulutusta ja päättää henkilöstöasioista ja hankinnoista.

Vastavalittu rehtori kommentoi tiistaina tuoreeltaan, että Luksia on hyvä talo ja että rehtorina on hyvä aloittaa, kun tuntee jo talon ja sen mitä on odotettavissa.

– Toimintatapoja joudutaan miettimään jonkin verran uusiksi uuden organisaation myötä, kun rehtoreita on ollut kolme ja nyt tänä syksynä kaksi.

– Yksi rehtori ei kuitenkaan voi tehdä kolmen töitä, eli me olemme jo alkaneet työstää sitä, mihin mennään vuodenvaihteen jälkeen. Koulutuspäälliköt voivat esimerkiksi ottaa joistakin asioista enemmän koppia. Pieniä muutoksia kuitenkin.

Loiskekoski toteaa, että nuorten ikäluokat pienenevät ja vastaavasti on työvoimapulaa.

– Aikuiskoulutuksen volyymiä pitää siis nykyisestä kasvattaa. Nyt halutaan tuottaa enemmän mm. täsmäkoulutuspaketteja esimerkiksi aikuisille alanvaihtajille, miettii Loiskekoski.

Hän on toiminut toimialarehtorina Luksiassa vuodesta 2017.

Sitä ennen hän on toiminut mm. Vihdin ammattiopiston rehtorina, Hyria koulutus Oy:n opetusjohtajana ja nuorten koulutusten koulutuspäällikkönä, Laurea ammattikorkeakoulu Oy:n koulutusjohtajana sekä Uudenmaan maaseutuopiston rehtorina.