Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauneimpia joululauluja pääsee laulamaan koronapassilla ja maskilla

– Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin pääsee Vihdissä koronapassin kanssa. Koronapassia edellytetään 16 vuotta täyttäneiltä. Koronapassi voi olla sähköinen tai paperinen, kertoo Vihdin seurakunnan tiedottaja Outi Lähteenoja.

Viimeistään nyt on siis syytä nuorempien perheenjäsenten varmistaa, että iäkkäillä läheisillä on koronapassi.

Vihdin seurakunta aikoo järjestää kymmenen Kauneimmat joululaulut -tilaisuutta; ensimmäinen Vihtijärven kappelissa perjantaina 10.12. ja viimeinen perinteisesti loppiaistorstaina 6.1. Selin monitoimitalolla. Lisäksi on kahdet harjoitukset avoimelle KJL-orkesterille.

– Nyt näyttää siltä, että kaikki tilaisuudet voidaan järjestää tarkentuneilla koronaohjeistuksilla, totesi Lähteenoja tiistaina. Kuten koteihin jaetussa Vakka-seurakuntalehdessäkin mainitaan, muutokset ovat mahdollisia epidemiarajoitusten muuttuessa.

Kun koronapassi on käytössä, tilaan voidaan ottaa niin paljon ihmisiä kuin mahtuu.

Vihdin seurakunnan koronapassin tarkastajat seisovat sisäänkäyntien luona. Koronapassin tarkastaja voi olla seurakunnan työntekijä tai vapaaehtoinen. Koronapassi luetaan älypuhelimen näytöltä tai paperitulosteelta. Koronapassin lukija-applikaatio kertoo välittömästi, onko koronapassi voimassa, ja henkilön etu- ja sukunimen. Yksittäiseen tarkastukseen menee muutamia sekunteja.

Onko iäkkäällä läheiselläsi jo koronapassi?

– Lisäksi mukana tulisi olla jokin henkilöllisyystodistus. Ruuhkaa välttääksemme pyydämme ottamaan koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esille jo ennen tarkastuspistettä.

Seurakunnan tiloissa ollaan ja myös lauletaan maskit päällä.

Sisäänkäyntien läheisyydessä on tarjolla maskeja heille, jotka ovat unohtaneet ottaa mukaan omansa. Käsien desinfiointipisteitä on myös eri puolilla tiloja.

Seurakunta pyrkii kaikessa toiminnassaan ehkäisemään koronatartuntoja. Rajoituksissa noudatetaan viranomaisten ja piispojen ohjeita ja määräyksiä. 18.11. annetut kokoontumisrajoitukset 25.11. – 24.12. väliselle ajalle eivät koske uskonnonharjoittamista eikä koronapassia voida edellyttää jumalanpalveluksissa tai kristillisissä toimituksissa kuten hautajaisissa, vihkimisissä ja ristiäisissä.

Mikä on kirkkoherra Pekka Valkeapään viesti vihtiläisille tämän joulun alla?

– Haluamme juhlistaa Vapahtajamme syntymäjuhlaa mahdollisimman turvallisesti ja kuitenkin täysipainoisesti näissä olosuhteissa, vastaa Valkeapää.