Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunnan Ilmastojahti nostaa yritysten ilmastoteot tapetille – Satu Malista kilpailun ensimmäinen voittaja

Vihtiläinen valokuvaajayrittäjä Satu Mali on valittu yritysten ilmastokilpailun Ilmastojahdin ensimmäiseksi voittajaksi. Ilmastojahti on Vihdin kunnan ja Kirkkonummen yhteinen kilpailu, jonka myötä yritykset voivat vahvistaa ilmastobrändiään. Ilmastoviisaimmat yritysteot palkitaan näkyvyydellä kuntien viestinnässä.

Voiton perusteluina mainitaan Malin näyttävän esimerkkiä siinä, miten pienilläkin teoilla voidaan vähentää yrityksen ilmasto- ja ympäristötaakkaa. Malin yritys Satu Mali Productions Oy on video- ja valokuvausalan yritys. Mali kertoo halunneensa osallistua Ilmastojahtiin, sillä luonto- ja ympäristöarvot ovat hänelle tärkeitä. Mali on myös vihreiden kunnanvaltuutettu.

– Sen [ympäristöarvojen] pitää näkyä henkilökohtaisessa elämässä, mutta haluan viestiä vastuullisuudesta myös yrittäjänä, kertoo Mali.

– Olen koko ajan tehnyt muutoksia päättäväisesti, joka vuosi jotakin.

Malin yrityksen studio sijaitsee Helsingissä, jonne hän ajaa vain kuvauspäivinä. Toimistotyöt hoituvat kotoa käsin. Työmatkat taittuvat nykyisin biokaasuautolla ja kuvauslaitteisto latautuu aurinkosähköllä. Mali käyttää ainoastaan sähköistä laskutusta ja suosii paikallisia yhteistyökumppaneita. Lisäksi hän on julkaissut Vihti 2022 -kalenterin, jonka jokaisesta myydystä kappaleesta menee yksi euro Enäjärven ja yksi euro Hiidenveden suojeluun.

Mali haastaa myös muut alueen yritykset mukaan tekemään toiminnassaan muutoksia ympäristön hyväksi. Vihdin kunnan ja Kirkkonummen yhteinen Ilmastojahti jatkuu 31.1.2022 saakka ja kisaan voi ilmoittaa alle vuoden vanhoja ilmastotekoja. Ilmastotekoja ei arvioida suuruuden tai saavutettujen päästövähennysten valossa, vaan oivaltavuus ja osallistavuus ratkaisevat.

Haluan viestiä vastuullisuudesta myös yrittäjänä.

Satu Mali

Vihdin kunta on sitoutunut vähentämään alueen päästöjä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kunnan mukaan ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää yhteistyötä yksityisen sektorin kanssa.