Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Kilta: Nuorten menestyjien stipendit Rialle ja Joonalle

Nummelan Kilta palkitsi Nuoret menestyjät -stipendeillä jalkapalloilija Ria Karjalaisen (19) ja lentopalloilija Joona Lahtisen (16). Molemmille menestyjille luovutettiin Nummelan Killan 200 euron stipendi itsenäisyyspäivänä.

Vuodesta 1974 alkaen Nummelan Kilta on palkinnut menestyneitä nuoria – alun perin urheilustipendillä, mutta vuonna 2019 nimi muutettiin nuorten menestyjien stipendiksi.

– Näin on haluttu nostaa myös muiden alojen kuten kulttuurin ja taiteen menestyjät urheilijoiden rinnalle. Koko ajan kuitenkin menestys, hyvät elämäntavat ja menestys opinnoissakin ovat olleet valintakriteerejä, kertoo kiltakomentaja Jarmo Töyräs.

Ria Karjalainen otti ensiaskeleensa jalkapallossa 4-vuotiaana ja aloitti pelaamisen 6-vuotiaana pari vuotta vanhempien tyttöjen joukkueessa Nummelan Palloseurassa.

Ria pelasi B-tyttöihin saakka NuPSissa Hän lähti opiskelemaan Mäkelänrinteen urheilulukioon ja samalla siirtyi pelaamaan koulun omaan joukkueeseen Helsinki Football Academyyn. Kaksi vuotta siellä pelattuaan Ria siirtyi HJK-naisiin pelaamaan Kansallista Liigaa.

Ria on edustanut Suomea U17-tyttöjen ja U19-tyttöjen maajoukkueissa yhteensä 20 virallisessa maaottelussa, tehden niissä yhteensä 17 maalia. Avauskausi Kansallisessa Liigassa on nyt takana HJK:n paidassa. Kausi sujui hyvin, yhdeksän maalia syntyi ja Ria oli kolmen ehdokkaan joukossa Vuoden tulokkaaksi Liigassa. Lisäksi Ria on ollut Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkueessa mukana.

Ensi keväänä Rian on tarkoitus sovitella ylioppilaslakkia päähän.

– Urheilu on parasta. Futis on mukavaa. Olen pelannut niin kauan kuin muistan, joten en edes osaa kuvitella elämää ilman urheilua. Se on elämäntapa, Ria sanoo.

Joona Lahtinen on pelannut jalkapalloa, harrastanut seinäkiipeilyä pari vuotta ja näiden jälkeen aloittanut pitkänä poikana lentopalloharrastuksen 10-vuotiaana ViLePassa. Tällä hetkellä Joona pelaa KaPossa eli Karkkilan Pojissa.

Vuonna 2021 Joona valittiin ikäryhmänsä maajoukkueeseen ja hän edusti Suomea Serbiassa toukokuussa pelatuissa maaotteluissa.

Valmentajan luonnehdintaa Joonasta: motivoitunut ja itseään kohtaan vaativa harjoittelija, kilpailuhenkinen, ystävällinen ja kohtelias joukkuepelaaja – hieno nuori mies!

Joona asuu Tervalammella ja opiskelee Vihdin lukiossa ensimmäistä vuotta. Kotona Joona osallistuu tarvittaessa hevostilan, Vihdin Ratsutallin, töihin vanhempien apuna.