Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lajiteltujen jätteiden tyhjennysmaksut alenevat

Biojätteiden ja hyötyjätteiden, eli muovi- ja lasipakkausten sekä kartongin ja metallin, tyhjennysmaksuja alennetaan koko Rosk’n Rollin toimialueella. Samalla nämä maksut yhtenäistetään niin, että kuntakohtainen vaihtelu poistuu.

Länsi- ja Itä-Uudellamaalla otetaan jälleen yksi askel kohti EU:n asettamia kierrätystavoitteita, kun 1.3.2022 astuvat voimaan Uudenmaan jätelautakunnan eilen hyväksymät uudet jätteenkeräystaksat. EU-maita koskevan jätedirektiivin mukaan yhdyskuntajätteestä tulee kierrättää 55 prosenttia vuonna 2025, 60 prosenttia vuonna 2030 ja 65 prosenttia vuonna 2035. Suomen yhdyskuntajätteen kierrätysaste oli noin 43 prosenttia vuonna 2019.¨

Biojätteen sekä muovi- ja lasipakkausten, kartongin ja metallin jätteentyhjennysmaksuja alennetaan Länsi-Uudenmaan kunnissa Rosk’n Rollin alueella kerättävästä jätelajista ja astiatyypistä riippuen jopa 14 prosenttia. Astiatyhjennysten hintoja alennetaan, jotta lajittelu koettaisiin myös kustannusten myötä entistä houkuttelevammaksi.

– Taloyhtiö voi lisääntyvän lajittelun myötä korvata sekajäteastioita esimerkiksi muovipakkausten keräysastioilla. Näin kustannukset taloyhtiölle laskevat, kun muovipakkausastian tyhjennysmaksu on selvästi sekajäteastian tyhjennysmaksua alempi, kertoo Rosk’n Rollin palvelu- ja kehitysjohtaja Marko Printz tiedotteessa.

Esimerkiksi 660 litraisen muovipakkausastian tyhjennysmaksu on muutoksen jälkeen 6,84 € (aiemmin 7,44 €, muutoksen ollessa -8 prosenttia), kun samankokoisen sekajäteastian tyhjennysmaksu on esimerkiksi Lohjalla 10,29 €.

– Monet asiakkaat hyötyvät muutoksesta taloudellisesti. Taustalla on kuitenkin vielä tärkeämpi syy, eli ympäristöhyödyt. Kun lajitellut jätteet saadaan kerättyä erikseen, säästetään neitseellisiä raaka-aineita. Näin jokainen voi helposti tehdä ympäristötekoja arjessaan, toteaa Printz.

Rosk’n Rollin keräämistä biojätteistä saadaan mm. biokaasua, muovista uusiomuovia, lasipakkauksista uusien lasipakkausten materiaalia, kartongista esimerkiksi uusiokartonkia pahvihylsyihin ja metallista raaka-ainetta metalliteollisuuteen.

Maksujen muutokset astuvat voimaan maaliskuun 2022 alussa ja niistä viestitään myös suoraan niille asiakkaille, joita muutokset koskevat. Taloyhtiöiden osalta tarkat tiedot hinnanmuutoksista menevät isännöitsijöille. Sekajätekeräyksen asiakasmaksut pysyvät Länsi-Uudellamaalla ennallaan, eikä myöskään monilokeroastioiden tyhjennysmaksuihin tule muutoksia.