Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan Pictorissa uusi gallerianhoitaja: "Tavoitteeni on olla monipuolisen nykytaiteen esittämisen asialla"

Nummelalainen Tiina Purhonen aloitti Vihdin kunnan taidegallerian, Galleria Pictorin uutena gallerianhoitajana toissa viikolla. Tehtävään oli 19 hakijaa.

Purhonen (52) asuu Nummelassa. Vihdin Vanjärvelle hän muutti vuonna 2008 oltuaan sitä ennen vuosia mökkivihtiläinen.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja pääaineeni on taidehistoria. Olen työskennellyt museoissa kuvataiteen ja arkkitehtuurin parissa, julkaisutoiminnassa, taidekirjoittajana, tutkijana ja nykytaiteen historian opettajana, kertoo Purhonen.

Viime vuodet hän on työskennellyt Vihdissä peruskoulun opettajana.

– Kun kotiseudulta tuli mahdollisuus hakea työtä nykykuvataiteen parissa, hain paikkaa. Tahdon työskennellä kotipaikkakunnallani ja nykykuvataiteen puolesta. On upea juttu, että Vihdissä pidetään kulttuuria ja taidetta merkittävänä asiana.

Purhosen tavoitteena on olla monipuolisen nykytaiteen esittämisen asialla –  rakentaa näyttelyiden ympärille myös vaihtelevaa keskustelua, taidepedagogiikkaa ja tapahtumia.

On upea juttu, että Vihdissä pidetään kulttuuria ja taidetta merkittävänä asiana.

Tiina Purhonen

– Toivon, että innostan vihtiläisiä ja ympäryskuntalaisia ottamaan gallerian ja sen tarjoamat keskustelut omakseen.

Pictorin gallerianhoitajan viikkotuntimäärä on hieman alle 15 tuntia.

– Galleria Pictorissa työhöni kuuluu näyttelytilan aukipitäminen ja yhteistyö taiteilijoiden kanssa, tiedotustyö ja toteutus yhdessä tulevien työtovereiden kanssa, tapahtumien suunnittelu ja toteutus, kouluyhteistyö ja taidetoimikuntatyöskentely. Kulttuurituottaja Tommi Muhli auttaa minua näin aluksi gallerian aukipidossa, koska olen vielä töissä Ojakkalan koulussa.