Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Oinasjoen alueen uusien oppilaiden lähikouluksi Pappilanpelto – "Kaikkia Vihdin lapsia kohdellaan samanarvoisesti"

Oinasjoen alueen lasten lähikoulu on kirkonkylän Pappilanpellon koulu ensi elokuun alusta lukien. Pappilanpellon koulusta siirrytään yläkouluun 7. luokalle Vihdin yhteiskouluun.

Sivistyslautakunta päätti muuttaa Oinasjoen oppilaaksiottoaluetta tiistaina. Muutos koskee uusia oppilaita: ensi vuoden alussa kouluun ilmoittautuvia tulevia ekaluokkalaisia. Heille nimetään vain yksi lähikoulu. Lähikoulu tarkoittaa, että sinne järjestetään maksuton koulukyyti kunnan kuljetusperiaatteiden mukaisesti.

Oinasjoen koulu lakkautettiin heinäkuun lopussa 2020. Koulussa lukuvuonna 2019–20 olleiden sekä ensimmäiselle luokalle syksyllä 2020 ja 2021 menneiden lasten huoltajat saivat valita lapsilleen lähikoulun joko Vihdin kirkonkylästä tai Nummelasta.

Näiden jo peruskoulussa olevien Oinasjoen oppilaiden koulupaikat säilyvät ennallaan.

Miksi Oinasjoen muutos tehdään?

– Siksi, että kaikkia Vihdin lapsia kohdellaan samanarvoisesti, vastaa opetuspäällikkö Kirsi Hyvämäki Vihdin kunnasta.

– Muillakaan Vihdin alueilla ei saa itse valita lähikoulua vaan kouluihin mennään oppilaaksiottoalueiden mukaisesti.

Seuraako muutoksesta koulukyytisäästöjä?

– Toki on hyvä, että kuljetusten suunta kaikilla on jatkossa sama, mutta kustannusten säästö ei tässä ollut pääsyy, Hyvämäki toteaa.

– Koska nykyiset oppilaat saavat käydä koulunsa loppuun niissä kouluissa missä nyt ovat, nykyiset kuljetukset menevät myös Nummelan suuntaan.

Perheet voivat hakea lapselleen toissijaista koulupaikkaa myös jostakin muusta kuin lähikoulusta – mutta maksutonta kuljetusta sinne ei saa.

Kunta kysyi Oinasjoen alueen alle kouluikäisten lasten huoltajilta sähköisesti marraskuussa, minkä koulun he haluaisivat lapsilleen lähikouluksi. Kyselyssä tiedusteltiin lapsen syntymävuotta sekä pyydettiin vastauksia, mihin kouluun (Pappilanpellon koulu, Kuoppanummen koulu, jokin muu, mikä) lapsi menisi mieluiten.

Alueella on 15 lasta, ja vastauksia tuli 12. Vastaajista 67 prosenttia haluaa lapsensa kirkonkylään Pappilanpellon kouluun, 33 prosenttia Nummelaan Kuoppanummen kouluun. Vapaasti olisi voinut esittää myös muita vaihtoehtoja, mutta niitä ei tullut.