Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaaehtoiset jakavat riisipuuroa joulun alla Vihdissä

Aiemmin Vihdin seurakunta on järjestänyt vuosien ajan Kaiken kansan puurojuhlan. 2000-luvulla puurosta ja jouluohjelmasta on käynyt nauttimassa yhden juhlan aikana noin 1 000 –1 200 ihmistä. Puuro edelleen valmistuu seurakunnan keittiössä, mutta nyt epidemiarajoitusten aikaan puurojuhlan sijaan puuro jaetaan ihmisille valmiiksi pakatuissa rasioissa, kera tähtitortun ja piparkakun.

Jouluna 2020 vihtiläinen Leena Kanerva matkasi kohti kirkonkylän seurakuntataloa, jonka edustalla puuroa jaettiin. Leena oivalsi, että päivittäisillä kävelylenkeillään hän oli tutustunut useisiin ihmisiin, jotka eivät pääsisi kotoaan noutamaan puuroannostaan. Leena jutteli seurakunnan emännän, Anna Honkasen kanssa ja sai mukaansa useamman puuroannoksen sekä tähtitorttuja ja piparkakkuja. Kotimatkalla Leena vei kahdelletoista ovelle puurotervehdyksen.

Tänä jouluna Vihdin seurakunta jakaa laktoosittomia puuroannoksia 21.12. Nummelan seurakuntakeskuksessa klo 11-14 ja kirkonkylän Pappilassa klo 11-13, niin kauan kuin puuroa riittää.

Leena on luvannut tiistaina 21.12. toimittaa puuroannoksia kirkonkylän niille asukkaille, jotka eivät pääse itse noutamaan. Kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä Leena Kanervaan p. 040 828 0745.

– Haluan auttaa kirkonkyläläisiä joulun tunnelman luomisessa! Leena myös aikoo tiedustella ystäviään avuksi, mikäli puuropyyntöjä tulee enemmän, mitä hänen autoonsa mahtuu.

Vihdin seurakunta auttaa vihtiläisiä joulun alla eri tavoin. Esimerkiksi diakonia jakaa vähävaraisille ruokaa.