Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lucia-kulkue toi valoa talven pimeyteen: Nella Paulinow on Nummela skolan tämän vuoden Lucia

Nella Paulinow on äänestetty Nummela skolan vuoden 2021 Luciaksi . Nummela skolan kaikki halukkaat oppilaat saivat olla ehdolla Luciaksi. Ehdokkaista koulun oppilaat äänestivät suosikkinsa.

Nella Paulinow kertoo olevansa iloinen valinnasta:

– Tuntuu tosi kivalta, että minut valittiin. Jännitin esiintymistä pari päivää etukäteen. Odotan jo joulua erityisesti joulun tunnelman vuoksi, Nella Paulinow kertoi Lucia-kulkueen esiintymisen jälkeen.

Lucian päivää vietettiin koulussa aikatauluteknisistä syistä vasta tiistaina 14.12. Virallinen Lucian päivä on 13.12.

Koronatilanteen vuoksi Lucian esiintyminen oli suunniteltu pidettäväksi ulkona koulun pihalla osallistumisen ollessa rajatumpaa. Aiemmin koko koulu on ollut kulkueessa mukana.

Jännitin esiintymistä pari päivää etukäteen.

Nummela skolan Lucia Nella Paulinow

Alkuperäistä suunnitelmaa jouduttiin muuttamaan lennossa kovan vesisateen takia ja Lucia esiintyi sisätiloissa. Kulkueen esiintyminen luokkahuoneessa kuvattiin ja muut koulun oppilaat pääsivät seuraamaan tapahtumaa jaetun linkin kautta. Kulkueessa olevat oppilaat ovat 3-4-luokkalaisia.

Lucian päivää vietetään Pyhän Lucian muistoksi vuosittain hänen kuolinpäivänään 13. joulukuuta. Muistopäivä kuuluu alun perin katoliseen pyhimyskalenteriin, mutta nykyisin sitä vietetään ennen kaikkea ruotsinkielisessä kulttuurissa.

Perinteeseen kuuluu Lucia-neito, joka on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun ja pitää kädessään kynttilää. Lucia-kulkue tuo iloa ja valoa talven pimeyteen lauluilla.

Päivän vietto Suomessa on alkanut vasta muutama vuosikymmen sitten. Ensimmäisen Lucia-valinnan ja -kulkueen järjesti Ruotsissa Stockholms Dagblad vuonna 1928.