Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Keskeiselle radanvarsitontille haetaan ostajaa Nummelan keskustassa

Nummelan keskustassa on vapautunut myyntiin liike- ja toimistorakentamiseen kaavoitettu tontti keskeiseltä paikalta radan varresta. Valtion omistama 3 900 neliömetrin tontti sijaitsee Asemantiellä, Lidlin ja Prisman läheisyydessä. Tontti tuli myyntiin marras-joulukuun vaihteessa ja sen myynnistä vastaa Senaatti-kiinteistöt.

Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikön Asko Taskilan mukaan huutokaupalla myytävästä tontista on tullut muutamia tiedusteluja mutta yhtään tarjousta ei ollut vielä alkuviikkoon mennessä jätetty. Valtiolle ylimääräiseksi käynyt tontti on myynnissä 10. tammikuuta asti.

– Jos tontista tulee tarjouksia, ne menevät Senaatti-kiinteistöjen hallituksen käsittelyyn. Päätös myymisestä tehdään kuukauden sisällä, kertoo Taskila.

Vihdin kunnan puolesta kaikkia kunnan alueen kiinteistökauppoja seurataan jo etuosto-oikeudenkin näkökulmasta, kertoo elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Asemantien tontilla on voimassa oleva asemakaava, joka mahdollistaa liike- ja toimistorakentamista kahteen kerrokseen.

– Mikäli tontti lähtisi kaupan myötä toteutumaan kaavanmukaiseen käyttötarkoitukseen, olisi kehitys toki kunnan näkökulmasta oikein toivottavaa.

Ståhl kertoo, että Asemantien varrella on parhaillaan edelleen vireillä myös useampi keskeneräinen kaava. Asemakaavoittamattomia alueita ei Nummelan keskustan alueella enää juuri ole.

Kehitys olisi kunnan näkökulmasta toivottavaa.

Elinvoimajohtaja Petra Ståhl

Rakentamattomia tontteja on Ståhlin mukaan Nummelan keskustassa joitakin sekä liike- että asuinrakentamiseen, muttei Palman aluetta lukuun ottamatta juurikaan kunnan omistuksessa. Palmaan on vastikään saatu voimaan uusi, asumista mahdollistava asemakaava.

Vihdin kunnan kannalta tyhjien tonttien rakentaminen on toivottavaa.

– Ihan jo senkin vuoksi, että alueille toteutettu infrastruktuuri tulisi täyteen käyttöön, sanoo Ståhl.

Hän toteaa, että tahtotila rakentamisen tyypistä Nummelan keskustan alueella on kirjattu voimassaoleviin asemakaavoihin. Keskustaan halutaan sekä liike- että asuinrakennuksia.

– Toki käymme tarvittaessa mielellämme myös keskustelua maanomistajien kanssa asemakaavojen päivittämistarpeista, mikäli kaava ei syystä tai toisesta ole lähtenyt toteutumaan alun perin suunnitellun kaltaisena, sanoo Ståhl.

Nummelan keskustan alueella on tällä hetkellä käynnissä rakentamissuunnittelua useammalla alueella. Kaavamuutoshankkeita on vireillä Nummelan keskustassa radan molemmin puolin, Asemantien varressa, Kuoppanummella, lentokenttäalueella sekä Enärannan ja Lankilan välillä.