Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kaavoitusohjelma: Haimoon kyläkaavatyö käynnistyy ensi syksynä

Kylien asutusta kehittävät kyläkaavat nousivat pääosaan, kun valtuusto päätti Vihdin kunnan kaavoitusohjelmasta 2022–23 maanantaina.

Vihtijärven mitoittava, oikeusvaikutteinen osayleiskaava laaditaan konsulttityönä ja kylän osoittamalla yksityisellä rahoituksella, mikä on uutta. Vihdin kunta vastaa kaavatyön ohjaamisesta, hallinnollisesta käsittelystä sekä mm. selvitysten tilaamisesta. Tavoitteena on aloittaa kaavatyö kevätkaudella 2022.

Tervalammellekin on tarkoitus laatia mitoittava kyläkaava, jossa rakennuspaikat on määritelty. Tarkistetut kaavatavoitteet hyväksyttiin kunnanhallituksessa kesäkuussa. Kaavoitusohjelman mukaan kaavaehdotus on nähtävillä lokakuussa 2022.

Haimoon osayleiskaavan laatiminen käynnistetään vuoden 2022 lopulla. Tämäkin kaava laaditaan mitoittavana osayleiskaavana, jossa rakennuspaikat on määritelty kiinteistökohtaisesti.

Nummelankin alueella laaditaan osayleiskaavoja. Etelä-Nummelan osayleiskaava on viittä vaille valmis.

Kaavoitusohjelmakauden loppupuolella aloitetaan Nummelan osayleiskaava, jolla on merkittävä tavoite: luoda kokonaiskuva Nummelan taajaman ja erityisesti sen keskusta-alueen kehittämisestä.

Yhdeksän asemakaavaa on työn alla Nummelassa.

Asemakaavoja on työn alla Nummelassa yhdeksän. Ne pitäisi saada hyväksymiskäsittelyyn kaudella 2022–23.

Näiden lisäksi aiotaan edistää ainakin Nummelan lentokentän asemakaavamuutosta.

Kaavoitusohjelman "mahdollisesti työpöydälle nouseviin asemakaavoihin" on lisätty tulevan Vihti-Nummelan asemanseudun kaava.

Kirkonkylässä on työn alla kaksi asemakaavaa, Ojakkalassa ja Otalammella ei yhtään.