Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Sale odottaa edelleen kaavaa – entisen ABC:n tontille ei suunnitelmia

Nummelan keskustaan suunniteltu Sale valmistunee aikaisintaan loppuvuonna 2022 tai alkuvuonna 2023. Alun perin Sale oli suunniteltu avattavaksi jouluksi 2022.

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola kertoo, että tontille ei ole vielä vahvistettu kaavaa. Vihdin kunnan elinvoimajohtajan Petra Ståhlin mukaan kaava tulee näillä näkymin hyväksyntään vuoden alussa. SSO rakentaa Salen ostamilleen entisen Nummelan Nesteen tontille ja sen vieressä sijaitsevalle kulmatontille Vihdintien varteen.

– Kun huomioi valitusajan päätöksestä, huhtikuu on aika jolloin kaava voisi olla voimassa, arvioi Tolppola.

– Toki jos kaavasta tulee valitus ja se menee mahdollisesti hallinto-oikeuteen, käsittelyajat ovat siellä tällä hetkellä 11–12 kuukautta, hän huomauttaa.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti, kun kaava vahvistuu. Keskustaan rakennetaan uuden konseptin Sale, jonka rakennusala on noin 1 178 kerrosneliömetriä. Mikäli kaavasta ei tule valituksia ja rakentaminen voidaan aloittaa huhti-toukokuussa 2022, valmista voisi Mika Tolppolan mukaan olla aikaisintaan joulukuussa 2022 tai tammikuussa 2023.

– Rakentaminen vie noin 8–9 kuukautta. Toki kauppa pitää myös tavaroittaa, siinä menee oma aikansa, hän kertoo.

Tolppola toteaa myös, että koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia rakennusmateriaalien saatavuuden kanssa saattaa olla omat haasteensa.

SSO omistaa Nummelan keskustassa myös Pisteen liikenneympyrän vieressä sijaitsevan entisen liikennemyymälä ABC:n tontin.

– Reilu vuosi sitten kävimme Vihdin kunnan kanssa neuvotteluja alueen kehittämisestä ja kaavoittamisesta, mutta asia ei edennyt sen kummemmin, kertoo Tolppola.

SSO:lla ei ole tällä hetkellä aktiivisia suunnitelmia tontin suhteen. Mikäli tontille ei löydy omaa käyttöä, sitä lähdetään kehittämään yhdessä kunnan ja muiden toimijoiden kanssa.

Petra Ståhl toteaa, että tontin käytön suhteen aloite on maanomistajalla.

– Asiassa voidaan edetä, kun maanomistajan tahtotila alueen kehittämisen suunnasta tarkentuu.