Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin talviliikuntapaikat pysyvät kunnossa kumppanuussopimuksilla: paikalliset toimijat mukana ylläpidossa

Vihdin kunta solmii kumppanuussopimuksia urheiluseurojen ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa turvatakseen mahdollisimman kattavat talviliikuntamahdollisuudet kuntalaisille. Toimijoiden kanssa solmitaan pääsääntöisesti kaksi sopimusta: toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa määritetään vastuut tehtävän hoitamiseen liittyen sekä talvikausittain solmittava sopimus korvausperusteista. Neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä Nummelan Tarmon kanssa Nummelanharjun hiihtolatujen osalta ja Otalammen Metsänpoikien kanssa Otalammen luistinjäiden ja hiihtoladun osalta. Korvausperusteena on tuotetun palvelun laajuus ja suoriteperusteiset kustannukset. Kumppanuussopimuskorvaukset vaihtelevat kohteittain 800 eurosta 5000 euroon kaudessa.

Tarkoitus on jatkaa aikaisempaa käytäntöä, jossa paikalliset toimijat avustavat talviliikuntapaikkojen ylläpidossa.

– Tällä tavalla saadaan syntymään kuntalaisia parhaiten palveleva järjestely. Sopimuksessa on ns. perussopimus, jossa sovitaan työturvallisuuteen ja turvallisuussuunnitelmaan liittyvistä asioista sekä esimerkiksi ylläpitotoimien määrästä viikossa. Tämä sopimus on toistaiseksi voimassa. Määräaikaisessa sopimuksessa sovitaan toimijan hoitoon ottaman kokonaisuuden perusteella talvikauden osalta maksettavasta avustuksesta, Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen valottaa.

Sopimukset pyritään solmimaan Nummelaan, Vihdin kirkonkylälle, Otalammelle, Vihtijärvelle, Haimooseen, Tervalammelle ja mahdollisesti myös muihin taajamiin. Kussakin kohteessa toimija on paikallinen ja tällä turvataan nopea toimintavaste vaihtelevissa keliolosuhteissa.

Kunnan uudistuneessa avustussäännössä yhdeksi toimintamalliksi on määritelty järjestöstrategian mukainen kumppanuussopimus. Liikuntapaikkatuotanto vastaa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja ylläpidosta. Resurssit eivät kuitenkaan riitä luistelukenttien ja latujen ylläpitoon koko kunnan alueella. Elinvoimalautakunta hyväksyi sopimusrakenteen 14.12. kokouksessa.