Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Teatteri luo nahkaansa: Näytelmiä ohjaavat uudet nimet ja kesänäytelmän esitysaikataulut muuttuvat

Vihdin Teatteri tuulettaa parhaillaan monia tuttuja käytäntöjä keväällä uudeksi puheenjohtajaksi valitun Kari Sohlbergin johdolla. Sohlberg luotsaa teatteriyhdistystä pitkäaikaisen puheenjohtajan Marit Peuran jälkeen.

Talvi- ja kesänäytelmien ohjaajina nähdään Vihdin Teatterissa uusia kasvoja. Talvinäytelmän ohjaa lohjalainen, Teatteri Aploodin vetäjä Sari Rautakoski. Näytelmänä on Robert Thomasin Ansa. Rooleissa nähdään muun muassa Kari Sohlberg ja Anna Rikman. Diivat-nimisen näytelmän ohjaa kesäksi Vihdin kirkonkylässä sijaitsevalle näyttämölle otalampelainen kulttuurin moniottelija Antti Taipale. Luvassa on railakas komedia shakespearelaisessa hengessä. Näytelmän casting-tilaisuus pidetään tammikuussa.

– Etsimme näytelmään rohkeita ja ilmaisuvoimaisia heittäytyjiä, Taipale kertoo.

Kesänäytelmän esitysaikatauluihin on luvassa muutoksia. Näytelmiä on esitetty vuosia samalla rytmillä, ja ensi-ilta on kesäkuussa. Kesän keskellä on ollut esitystauko ja esitykset ovat jatkuneet myöhemmin niin, että elokuussa on ollut viimeisenä yönäytös.

– Ensi kesänä ensi-ilta on 16.7. ja esityksiä on 15. Yönäytöksiä on luvassa kaksi, paljastaa Vihdin Teatterin tuottaja Jenni Kanta-oksa.

Idea näytelmän ohjaamisesta muhi Taipaleen päässä pitkään. Hän on kymmenen vuotta sitten esittänyt Diivat-näytelmän toista miespääroolia Leoa, joten näytelmä on tuttu.

Etsimme näytelmään rohkeita ja ilmaisuvoimaisia heittäytyjiä.

Ohjaaja Antti Taipale

– Diivat on esikoisohjaukseni, vaikka olen ohjannut useita erilaisia show-kokonaisuuksia ja esityksiä vuosien ajan. Diivat on hervoton ja kiivastahtinen komedia, joka on täynnä täpäriä tilanteita, nasevaa sanailua ja riemukasta irrottelua Piukat paikat -elokuvan tyyliin, Antti Taipale kuvailee.

Leo ja Jack ovat näytelmän huono-onnisia näyttelijöitä, jotka kiertelevät 1950-luvun Yhdysvaltoja esittämässä kahden hengen Shakespeare-koostetta. Suosio ei ole suurta, joten köyhät taiteilijat innostuvat, kun kuulevat, että kuolemaisillaan oleva rikas nainen etsii kahta sukulaistaan. Sukulaiset ovat naisia, mutta se ei näyttelijöitä lannista. Puvustosta löytyy sopivasti Kleopatran ja Titanian roolivaatteita.

– Luvassa on väriä ja iloa niin asuissa kuin lavasteissa, jotka poikkeavat totutusta. Hyödynnän omaa drag-taustaani näytelmän ohjauksessa. Haluamme luoda ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka alkaa jo lippuluukulta. Toivon, että katsojat henkäisevät näytelmän loppuessa, että olipa hieno kokemus! Vaikka näytelmässä miehet pukeutuvat naisiksi ja voisi ajatella, että roolihahmot ovat bimboja ja blondeja, niin näytelmässä on myös syvällistä sanomaa tasa-arvon näkökulmasta, drag queen Sheilana tunnettu Taipale sanoo.

Vihdin Teatterin kesäteatteritoiminta täytti kesällä 50 vuotta. Tänä kesänä näytelmän näki 2 700 ihmistä. Kesäteatterissa on käynyt normaalivuosina vaihdellen 6 000–10 000 katsojaa. Kesäteatteri on koko toiminnan kivijalka. Kesänäytelmän tuotot tuovat taloudellista turvaa teatterille. Kari Sohlberg kertoi lehdelle aikaisemmin koronan ja sen tuoman taloudellisen loven näkyvän teatterin toiminnassa pitkään.

Casting on 9.1. kello 13 Lankilan harjoitustiloissa. Osallistumisesta ilmoitetaan etukäteen: jenni.kanta-oksa@outlook.com.