Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Hiidenrannan risteyksen puolesta 400 nimeä – adressi luovutettu Ely-keskukselle

Valtatie 25:n Hiidenrannan liittymän säilyttämisen puolesta kerättyyn adressiin tuli noin 400 allekirjoittajaa. Hiidenrantalaiset kunnanvaltuutetut Jarmo Karjala (kok.) ja Heidi Seppälä (r.) luovuttivat adressin Uudenmaan Ely-keskuksen edustajille lokakuussa pidetyssä etäkokouksessa, jossa paikalla olivat Elyn liikenteestä vastaava johtaja Päivi Nuutinen ja kaksi liikennesuunnittelijaa.

– Kovin paljon ymmärrystä asiallemme ei tuntunut tulevan. Esittelimme kartan avulla vaihtoehtoja: jos liittymä suljetaan ja olemme vain yhden liittymän, eli Veikkoinkorven liittymän varassa, se on kaikilta osin kestämätön ratkaisu. Veikkoinkorven alimitoitettu liittymä ruuhkautuisi ja Vihdintie suppuuntuisi täysin. Ymmärrystä ei löytynyt Ely-keskukselta yhtään, sen todettiin olevan kunnan ongelma, sanovat Karjala ja Seppälä.

Heitä kismittää Ely-virkamiesten kielteinen asenne esimerkiksi liikennevaloihin tai kiertoliittymään, joilla Hiidenrannan risteys saataisiin turvalliseksi.

Vihdin kunta antoi syyskuussa lausunnon valtion väyläverkon investointiohjelmasta 2022–29. Vihti vaatii, että Nummelan Hiidenrannan liittymä valtatie 25:llä on säilytettävä. Viime vuosina Ely-keskus on ollut sen sulkemisen kannalla.

– Nyt Vihdin virkamiesjohdon pitää tehdä oikeasti kaikkensa, että liittymää ei suljettaisi, Karjala ja Seppälä painottavat.