Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lions Club Vihti jakoi jälleen jouluisia avustuksia lapsiperheille

Yli kuusikymmentä perhettä sai jälleen vastaanottaa odotetun joululahjan, kun Lions Club Vihti jakoi seurakunnan diakoniatyön kautta ruokalahjapaketteja sekä muita toivottuja joululahjoja.

Jouluisia ruoka-avustuksia on klubi jakanut jo vuodesta 1992, jolloin elettiin laman kourissa. Nämä avustukset ovat siis olleet jo 30 vuotta merkittävä osa paikallista avustustoimintaa. Yhteensä lähes 1 600 ruokapakettia tai -lahjakorttia on vuosien saatossa lähtenyt tarvitsijoille Vihdin seurakunnan kautta. Rahana tämä tarkoittaa noin 55 000 euroa.

Vaikka ajat ovat ankeat, on halu auttamiseen vain kasvanut. Pandemian edetessä olemme saaneet seurata lisääntyvää uutisointia lapsiperheiden hädästä.

– Vuosittain jakamamme jouluiset avustukset ovat yhteistyössä Vihdin seurakunnan diakoniatyön kanssa osuneet niin täydellisesti maaliin, että halusimme edelleenkin käyttää tätä kanavaa, sanoo LC Vihdin sihteeri ja tiedottaja Päivi Nikander.

– Vaikka jouduimme vakavan pandemiatilanteen vuoksi perumaan Naistenmessut, saimme kuitenkin toimitetuksi nämä jo luvatut paketit muiden aktiviteettiemme tuotoista. Messut toimivat turvallisesti digitaalisella messukanavalla naistenmessut.fi , jonka kautta voi tavoittaa sinne tulleita myyjiä. Tänäkin vuonna teemme hyvää sitoutuneesti ja leijona-aatteen mukaisesti.

– Haluamme auttaa myös myyjiä saamaan tuotteitaan markkinoille, vaikka perinteisesti toteutettuja messuja ei voitukaan pitää, sanoo Terttu Huuhka, joka on toiminut myyjien yhteyshenkilönä ja messuvastaavana usean vuoden ajan. Epidemian aiheuttama kriisi on poikinut uusia toimintatapoja.

Ruokapaketit on pakattu yhteistyössä K- supermarket Vihdin kanssa, ja ne toimitettiin perille 18. joulukuuta jaettavaksi edelleen.

Avustukset vastaanottanut Vihdin seurakunnan diakoni Reetta Haahti-Seppälä sanoo kiitollisena, että avustus osui jälleen oikeaan kohteeseen.

– Apu on iso tuki lapsiperheille. Tarve on jatkuvaa ja se vain kasvaa. On todella hienoa, että saamme leijonien avustuksen myös tänä jouluna, ja voimme yhdessä tehdä näkyväksi diakoniatyön sanomaa.