Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkaripoliitikko Pertti Salolaisen luontokuvia esillä Nummelassa

Konkaripoliitikko, ministeri Pertti Salolainen (kok.) on harrastanut valokuvausta 55 vuotta ja pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Nyt hänen Kuviani luonnosta -näyttelynsä lähes 30 valokuvaa ovat esillä Nummelassa tammikuun loppuun saakka. Näyttely on Vihdin Kokoomuksen toimistossa torin laidalla, Pisteenkaarella.

– Vedostin kuvat Salolaisen Postitalossa Helsingissä pitämään näyttelyyn, ja hän innostui ehdottaessani näyttelyä myös tänne Vihtiin, kertoo valokuvaharrastaja ja -yrittäjä Tapio Karjalainen.

Salolaisen näyttelykuvat ovat ostettavissa, ja hän tulee 21.1. signeeraamaan kaupan menneet kuvat. Kuvista saatavat tulot menevät lyhentymättöminä Luonnonperintösäätiölle.

Näyttelyssä noudatetaan voimassa olevia koronaohjeita. Karjalainen vinkkaa, että Salolaisen kuvia voi ihailla myös näyteikkunan läpi.

Salolaisen kantava ajatus kuvaamisessa on syvä huoli biodiversiteetin, luonnon monimuotoisuuden tuhoutumisesta. Hän kokee että Suomen alkuperäisluonto on vakavasti uhattuna ja valtavan muutoksen kourissa. On pelastettava viimeiset alkuperäisluonnon osat. Tilanne on ristiriitainen, sillä Suomessa on paljon puuta mutta vähän metsää, koska avohakatuista istutetuista puupelloista ei tule metsää. Etelä-Suomessa on suojeltu vain alle 3 prosenttia metsistä. Noin 1 000 lajia on vaarassa kuolla sukupuuttoon.

Salolainen on itse perustanut kaksi luonnonsuojelualuetta. Hän toivoo, että muutkin suojelisivat metsiä ja maaomaisuuttaan.

Pertti Salolainen on ollut luonnonsuojeluliikkeessä koulupojasta lähtien. Vuonna 1972 hän perusti WWF Suomen ja on sittemmin nimetty sen kunniapuheenjohtajaksi. Eduskunnassa hän perusti Ympäristö- ja luontoryhmän ja oli sen puheenjohtaja 39 vuotta, nykyisin kunniapuheenjohtaja

Salolainen ei ole kovin optimistinen maailman luonnon suhteen, mutta hän katsoo että on kuitenkin tehtävä voitavansa, jotta säilyttää itsekunnioituksensa ja arvokkuutensa:

– Ei voi vain antaa tuhon tapahtua, ja aika ajoin näkee hienoja voittojakin. Periksi ei anneta!

Kuvani luonnosta -valokuvanäyttely, Pisteenkaari 5, Nummela (Vihdin kokoomuksen toimisto), avoinna 31.1.2022 asti ti 17 – 20, ke 10 – 13 ja 17 – 20, to 17 – 20, la 10 – 13 (25.12. suljettu).