Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kylät ja kartanot Pertun Posti -kotiseutulehdessä

Vihdin kotiseutulehti Pertun Posti 2021 on ilmestynyt. Vihti-Seura julkaisee Pertun Postia kerran vuodessa.

Pertun Postin tuore, 80-sivuinen numero esittelee Vihdin taajamia ja kyliä sekä muita vihtiläisiä teemoja yli 30 kirjoittajan voimin.

Millainen Vihti oli sata vuotta sitten, ennen Suomen itsenäistymistä. Tästä kertoo kuvien kera Timo Roms.

Vihti tunnetaan kartanopitäjänä, mutta kuinka monta kartanoa Vihdissä on? Tätä kysytään Vihdin museolta säännöllisesti, mutta vastaus ei ole selkeä eikä yksinkertainen. Kartanokiemuroita selvittää museoamanuenssi Matti Mäki.

Miten Vihdin kylät ovat syntyneet? Miten ylipäätään määritellään kylä, pohtii museotoimenjohtaja Heidi Tammelin.

Haimoolaisen kyläkuvaajan, Jalmari Aittosaaren (ent. Berggrén) tarinan kertovat Tarja Ojanne ja Heikki Rinne.

Kyläjuttuja Pertun Postissa on Pääkslahdesta ja muista Hiidenveden keskellä olevista kylistä, Vesikansasta, Ojakkalasta, Vihtijärvestä, Selistä, Olkkalasta, Tervalammesta, Otalammesta, Vanjärvestä, Nummelasta ja Härkälästä.

Ensimmäinen Pertun Postin numero ilmestyi elokuussa 2009. Siitä lähtien lehden vastaavana toimittajana on ollut Pentti Kurunmäki. Koska hän on muuttamassa pois Vihdistä, Vihti-Seuran puheenjohtaja Tapio Karjalainen etsintäkuuluttaa Pertun Postissa uutta päätoimittajaa – seuraavan Pertun Postin on määrä ilmestyä marraskuussa 2022 uuden päätoimittajan johdolla.

Pertun Postin irtonumeroita myy kirkonkylässä Auringon kirja- ja paperipuoti, Nummelassa kahvila Il Punto.