Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat: Vihdin seurakuntatalon tiivistysremontti menossa – Seurakunnan talousnäkymät kohentuneet

Vihdin seurakunnan talousnäkymät vuosiin 2022–24 ovat kohentuneet. Suurin syy on investointitarpeen väheneminen, toteaa seurakunnan hallintojohtaja Tapio Yliluoma.

– Näillä näkymin seurakunta siirtää Vihdin seurakuntatalon ja Nummelan seurakuntakeskuksen suuria, miljoonaluokan investointipäätöksiä 10–15 vuoden päähän, koska rakenteiden kevyemmällä tiivistysremontilla sekä hyväksi havaituilla ilmanpuhdistimilla saadaan tilojen sisäilma riittävän puhtaaksi.

Kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan kiinteistöstrategian vuosille 2022–31. Kirkonkylän seurakuntatalo ja Riuttarannan leirikeskus on uudessa strategiassa siirretty säilytettävien rakennusten koriin, kun ne aiemmin olivat selvitettävien korissa.

Kirkonkylän seurakuntatalon tiivistysremontti on meneillään. Tavoitteena on saada käyttökiellossa ollut rakennus uudelleen käyttöön kesäkuussa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi viime kokouksessaan myös Vihdin seurakunnan talousarvion vuodelle 2022 sekä lähivuosien talous- ja toimintasuunnitelmat.

Marraskuussa 2022 on seurakuntavaalit.

Verotulojen kehitys on ollut ennakoitua parempaa. Ensi vuoden kirkollisverotulot pysyvät nykytasolla: noin 5,1 miljoonassa eurossa.

– Jäsenmäärä ei ole pudonnut siihen malliin kuin aiemmin. Kirkkoon liittyjien määrä on kasvanut, Yliluoma taustoittaa.

Henkilöstöstrategian täytäntöönpanon myötä henkilöstömenot ovat laskeneet edellisvuodesta. Seurakunnan toimintakulut ensi vuonna laskevat hiukan noin 5,1 miljoonaan euroon, josta henkilöstökuluja on 2,7 miljoonaa.

Toimintakulujen ja -tuottojen erotus, verotuloilla katettava toimintakate on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Budjetin mukaan seurakunnan ensi vuosi on ylijäämäinen 358 800 euron verran. Vuonna 2020 tuli alijäämää melkein samoin numeroin, ja tälle vuodelle on budjetoitu noin 103 000 euron ylijäämä.

Menojen vähentyminen yhdessä paremman verotulokertymän kanssa parantaa seurakunnan kassatilannetta ja näkyy tulevaisuudessa esimerkiksi huomattavasti parempana vuosikatteena kuin aikaisemmin oli arvioitu, Yliluoma toteaa.

Ensi vuoden talousarviossa on voitu huomioida Vihdin seurakuntatalon uudelleen käyttöönoton valmistelu sekä Vihdin hautausmaan monitoimirakennuksen investointi.

Huomiseen -tulevaisuustyön linjausten mukaisesti talousarviossa on myös varattu varoja toiminnallisiin kokeiluihin muun muassa kirkonkylän ja Nummelan pilottien kautta.

Toimintavuonna 2022 Vihdin kirkko täyttää 250 vuotta. Marraskuussa 2022 ovat seurakuntavaalit. Ensi vuosi on myös diakonian viran ja samalla seurakuntadiakonian 150-vuotisjuhlavuosi.