Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset kiristyvät jälleen Vihdissä: sisätiloissa pidettävät yleisötilaisuudet kielletty, uimahalli ja kuntosalit kiinni

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt tiukentaa kokoontumisrajoituksia Uudenmaan alueella 28. joulukuuta alkaen. Tiukentuneet rajoitukset vaikuttavat Vihdin kunnan palveluihin, tiedottaa kunta.

Kaikki sisätiloissajärjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on aluehallintoviraston päätöksellä kielletty 28.12.2021–10.1.2022. Lisäksi kokonaan suljettavaksi on määrätty joukkueurheiluun käytetyt tilat, kuntosalit, tanssipaikat, kuorolauluun ja harrastusteatteriin käytettävät tilat, kauppakeskusten yleiset tilat, uimahallit, kylpylät ja sisäleikkipuistot. Tilojen sulkemisessa sovelletaan tartuntatautilain pykälää 58 g. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen.

Rajoitusten takia esimerkiksi Vihdin uimahalli ja kuntosali suljetaan sekä ryhmäliikuntatoiminta keskeytetään 28.12.2021–10.1.2022. Kunnantalo palvelee ajanvarauksella 10.1.2022 asti.

Koronatartuntojen määrä on jatkanut nopeaa päivittäistä nousua. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella todetuista tartunnoista jo 70 % on omikron-muunnoksen aiheuttamia. Perusturvakuntayhtymä Karviaisesta kerrotaan, että myös Vihdin ja Karkkilan tartuntamäärät ovat nopeassa kasvussa omikronin myötä.

Lisätietoja Vihdin kunnan verkkosivuilta www.vihti.fi/koronavirus ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen verkkosivuilta www.karviainen.fi/terveyspalvelut/korona.