Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensin iso tekonurmikenttä – Vihdin kirkonkylän liikuntapuiston yleissuunnitelma päivitetty

Kirkonkylän liikuntapuiston yleissuunnitelma on päivitetty. Keväällä aletaan toteuttaa isoa monitoimipallokenttää, johon tulee tekonurmi.

Keväällä aloitetaan myös parkourradan teko liikuntahallin kulmalle.

Erillisellä osallistuvan budjetoinnin määrärahalla pystytetään ulkokuntosali hieman rannemmaksi, nykyisen tenniskentän päätyyn yleissuunnitelma-alueen ulkopuolelle.

Liikuntapuisto – aiemmin puhuttiin lähiliikuntapaikoista – tulee koulukeskus Vihkon, uuden liikuntahallin ja Pappilanpellon koulun väliselle alueelle, nykyisen urheilukentän naapuriin.

Liikuntapuisto on tiivis alue, jonne on yleissuunnitelmassa merkitty monenlaisia liikuntapaikkoja: asfaltoitu skeittialue liikuntahallin järven puoleiseen päätyyn; parkourrata turvatekonurmella hallin kulman ja pallokentän väliin; boccia-, petanque- ja katukoripalloalue hallin toiseen päätyyn; nykyisen yleisurheilukentän laitaan kaksi padelkenttää.

Nietoinkujalle tulee koulukyytien jättöpaikat, kolme suojatietä ja "ympyrä" liikuntahallin edustalle kääntöpaikaksi. Autoille ja pyörille tulee parkkipaikkoja. Luvassa on myös puita, pensaita ja vähän nurmikkoakin.

FCG:n laatima yleissuunnitelman päivitys on nähtävillä 3.1. asti ja löytyy kunnan verkkosivuilta kuulutuksista.

Kentästä se alkaa, toteaa tekninen johtaja Matti Kokkinen Vihdin kunnasta.

Kentälle tulee pesäpallo- ja jalkapallorajat. Talvella kentälle jäädytetään kaukalo sekä vapaaluistelualue. Kaukaloon asennettavat jäähdytysputket mahdollistavat tekojään, mutta vaativat kylmälaitteiston, johon tarvitaan lisärahaa.

Kirkonkylän campuksen eli koulukeskus Vihkon hankepäätöksessä liikuntapuistoon on osoitettu enintään 2 miljoonan euron määräraha, joka ei riittäne kaikkeen. Märän kenttäalueen kuivattaminen vei aikaa ja lisärahaa viime vuonna.

Kaavoitus- ja tekninen lautakunta päätti kirkonkylän lähiliikuntapaikkojen toteuttamisjärjestyksestä huhtikuussa 2020.

Listalla ovat etenemisjärjestyksessä tekonurmikenttä, joka on talvella jäädytettävissä, jääkiekkokaukalo, parkouralue, skeittialue ja tenniskentän saneeraus.