Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Palman alueen rakennusten purku alkoi: "Ennen juhannusta on aikataulun mukaan valmista"

Palman alueen rakennusten purkaminen on alkanut Vihdintien varrella Nummelassa. Palman rakennusten purku-urakoitsijaksi on valittu Ab Sparal Oy halvimman vertailuhinnan perusteella. Yritys laskuttaa purkutöistä 342 200 euroa. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti valitun urakoitsijan lisäksi neljä muuta ehdokasta.

Alueella tehdään jo alustavia sisätöitä ja työmaa on aidattu. Alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

– Purkutyöt alkavat tammikuussa ja ennen juhannusta on aikataulun mukaan valmista. Purkutyöt alkavat rakennusten sisältä ja jatkunevat katon kautta ulkoseiniin, kertoo Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Purettavaksi tulevat entiset asuntolarakennukset eli puuverhoillut talot sekä Palman rakennukset eli vaaleat betonipintaiset rakennukset. RAKVESia eli keltaista kaksikerroksista, lähinnä Vihdintietä olevaa rakennusta ei pureta.

– Palman alueesta tulee hieno asuinalue, Matti Kokkinen toteaa.

Palma Art Night -tapahtumassa kesällä syntyneet isokokoiset, värikkäät taideteokset loistavat asuntolarakennusten seinissä. Ne muistuttavat vielä hetken Nummelan upeasta katutaidetapahtumasta, jonka organisoi kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli. Enää rakennuksia ei pääse kiertelemään eikä teoksia lähemmin tarkastelemaan.

Palman alueesta tulee hieno asuinalue.

Tekninen johtaja Matti Kokkinen

Nummelan Palman alueen Vihdintien varsi tiivistyy kerrostaloilla, joissa voi asua yli 400 uutta asukasta, kun alue on rakennettu. Alueen kaavamuutos tuli vireille jo vuonna 2007.

Alueelle tulee kaksitasoinen pysäköintirakennus, parkkitalo, joka hyödyntää harjun rinnettä. Alempaan kerrokseen olisi ajoyhteys uudelta Palmankadulta ja ylempään kerrokseen Kanervatieltä. Palmankatu, jolle on suunniteltu pysäköintitaskuja, tulee Vihdintien ja Kanervatien väliin saman suuntaisena.

Palman alue on Nummelan keskustaan Vihdintien varteen 1960-luvulta alkaen muodostunut teollisuusalue, jonka käyttötarkoitus on vuosien saatossa muuttunut opetus-, toimisto- ja liiketiloiksi. Suunnittelualueelle sijoittuu pääosin 60- ja 70-luvuilla muodostunutta asuinrakentamista: omakotitaloja, rivitaloja ja asuntolarakennuksia. Asuinkorttelialueita on täydennysrakennettu 2000-luvulla. Alue sijaitsee keskeisellä paikalla. Vihdintie on yksi Nummelan pääsisäänajoväyliä, jota joukkoliikennekin käyttää. Kaava-alue sijaitsee Nummelanharjun rinteellä ja pohjaveden muodostumisalueella.