Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelanharjun tykkilumilatu valmis vuodenvaihteeksi – Ladun pituus on puolitoista kilometriä

Moni vihtiläinen ja miksei ulkopaikkakuntalainenkin on ehtinyt kaivata hiihtolatuja Nummelanharjulle, jossa perinteisesti hiihto-olosuhteet ovat usein olleet hyvät. Latuja on tehty Nummelanharjulle yhteistyössä Vihdin kunnan ja urheiluseura Nummelan Tarmon kanssa.

Uusi sopimus latujenhoidosta Vihdin kunnan ja Nummelan Tarmon välillä on nyt allekirjoitettu.

– Sopimus pitää sisällään Nummelan Tarmon talkoilla hoitaman latujenhoidon viikonloppuisin ja arkipyhinä. Lisäksi Nummelan Tarmo avustaa tarvittaessa lumentykityksessä ja sen valvonnassa. Sopimus tehtiin hyvässä hengessä ja uskon, että molemmat sopijapuolet ovat sopimukseen tyytyväisiä, kertoo Nummelan Tarmon varapuheenjohtaja Simo Havukorpi.

– Luonnonlunta ei taaskaan ikävä kyllä ole paljon satanut. Onneksi lumitykki oli käynnissä 20.12-23.12. välisenä aikana.

Lumenajo latuosuuksille aloitettiin 28.12.

– Tykkilumilatu pyritään saamaan hiihtokuntoon perjantaina 31.12 kello 18 mennessä. Tykkilumiladun pituus on puolitoista kilometriä.

– Latu on valaistulla kuntoradalla, Hiidenvedentien lentokentän puolella, kertoo Vihdin kunnan liikuntapaikkamestari Tero Nevala.

Vihdin kunta solmii parhaillaan kumppanuussopimuksia urheiluseurojen ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa turvatakseen mahdollisimman kattavat talviliikuntamahdollisuudet kuntalaisille. Sopimuksilla jatketaan aikaisempaa käytäntöä, jossa paikalliset toimijat avustavat talviliikuntapaikkojen ylläpidossa.

Maanantaina Nummelanharjulla näkyi kaksi hiihtämistä yrittävää ihmistä. Silmämääräisesti näki, että lumikerros metsänpohjassa oli ohut ja puuterimainen. Korva oli kuulevinaan oksien ja kivien rahinaa erään sitkeän mieshiihtäjän suksien pohjassa.

Sebastian Bussman oli käymässä vanhempiensa luona Karjaalla. Hän asuu Tampereella. Nummelaan hän oli ajellut ajatuksenaan hiihtää Nummelanharjun näköalapaikalle ihailemaan Hiidenveden yli avautuvia maisemia. Ajatus oli hyvä, mutta toteuttamiskelvoton:

– Ennakkoon ajattelin, että pääsisin näköalapaikalle kätevästi suksilla latuja pitkin. Mutta latuja ei vielä ollut. Nummelanharjun maisemat ovat minulle entuudestaan tuttuja. Olen käynyt täällä aiemminkin nuorempana, mutta en koskaan hiihtämässä.