Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumiolosuhteet vaikuttavat jätekuljetuksiin – esteetön pääsy jäteastioille tärkeää

Liukkaus ja lumiolosuhteet vaikuttavat myös jätekuljetuksiin, muistuttaa Rosk´n Roll. Tyhjennykset onnistuvat, kun lumityöt ja hiekoitus on tehty hyvin. Auraamattomat tiet ja pihat viivästyttävät jäteastioiden tyhjennyksiä.

Esteetön pääsy jäteastioille on tärkeää jäteautonkuljettajan työn sujuvuudelle. Kulkuväylien aurauksen ja hiekoituksen lisäksi on tärkeää muistaa huolehtia, että portti, jätekatoksen ovi ja jäteastian kansi ovat avattavissa lumesta ja jäästä huolimatta.

– Hiekoittaminen on erityisen tärkeää, jos pihatie tai jäteastian siirtoväylä viettää alaspäin. Liukkaan mäen vuoksi jäteastian voi myös siirtää tilapäisesti toiseen paikkaan. Siirrosta tulee ilmoittaa ajoissa asiakaspalveluumme, jotta tieto ehtii kuljettajalle ennen seuraavaa käyntiä, kertoo Rosk’n Rollin palvelupäällikkö Tuija Klaus tiedotteessa.

Jos jäteauto ei pääse kiinteistölle yleisen tien kunnosta johtuen, asiakasta ei veloiteta tekemättömästä tyhjennyksestä. Käynnistä veloitetaan, mikäli kiinteistön omat kunnossapitotyöt – pihan tai yksityistien – ovat hoitamatta eikä tyhjennystä voida sen vuoksi hoitaa.

Kulkuväylät ja tiet voivat olla runsaan lumentulon vuoksi liian kapeita. Lauhat jaksot puolestaan saattavat muuttaa tiet liukkaiksi ja sohjoisiksi.

Vaikeissa olosuhteissa on liikuttava aina turvallisuus edellä. Poikkeuksellisten lumitilanteiden aikana jätekuljetukset voivat myöhästyä ja osa tyhjennyksistä voi myös jäädä kokonaan tekemättä.

Nykyisten talvien alati vaihteleva sää aiheuttaa jätteen jäätymistä niin biojäte- kuin sekajäteastioissakin. Jäätymistä voi ehkäistä pakkaamalla jätteet tiiviisti pusseihin sekä laittamalla jätepussiin ja jäteastian pohjalle esimerkiksi sanomalehteä keräämään kosteutta. Jäteastian seiniin jäätynyt jäte on hyvä irrottaa ennen tyhjennyskäyntiä.