Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Jatka lausetta | Antti-Jussi Kivi: "Olen oppinut, että kaikella on tarkoituksensa"

Jatka lausetta -juttusarjassa tutut vihtiläiset paljastavat itsestään uusia asioita. Tällä kertaa vastausvuorossa on K-Citymarket Vihti Nummelan kauppias Antti-Jussi Kivi, joka haluaisi oppia lentämään lentokonetta ja jännittää joka vuosi joulua.

En olisi ikinä uskonut… aloittavani sauvakävelyä. Varsinkin harju on Nummelassa sellainen paikka, jossa tulee käytyä kävelyllä.

Olen virkeimmilläni… silloin kun mietin tai kehitän jotakin uutta.

Olen loistava… löytämään hyviä ihmisiä ympärilleni. Esimerkiksi täällä kaupassa meillä on erittäin hyviä työntekijöitä. Olen myös loistava hukkaamaan hyviä golfpalloja. Huonot eivät huku millään, mutta hyvät saman tien.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on… se, että olen oppinut hyväksymään omia virheitäni. Olen ollut aina aika kilpailuhenkinen luonne. Olen oppinut myös sen, että kaikella on tarkoituksensa.

Haluaisin matkustaa… Kyllä. Jos pitäisi valita paikka, niin haluaisin joskus käydä Etelämantereella katsomassa pingviinejä.

Noloa myöntää, mutta… opettelin pesemään pyykkiä vasta nelikymppisenä.

Haluaisin oppia… lentämään lentokonetta. Siinä kiehtoo se haaste. Se ei ole sellainen asia, mitä voi mennä tuosta vain kokeilemaan. Kaupassa henkilökunta tietää haaveeni ja sain heiltä joululahjaksi ajan lentosimulaattoriin.

Kymmenen vuoden päästä olen… toivottavasti terve ja edelleen yhtä innostunut omasta työstäni.

Kotini paras puoli on… joko sauna tai keittiö. Tykkään tehdä ruokaakin, mutta kallistun saunan puolelle. Tykkään saunoa joka päivä, se on rauhoittumisen paikka.

Voisin syödä pelkästään… En usko, että voisin syödä pelkästään yhtä asiaa. Ruoanlaitossa tykkään kokeilla erilaisia juttuja.

Jännitän… joka vuosi esimerkiksi joulua. Kauppiaana jännittää sitä, miten joulukauppa sujuu. Se on kaupan tärkein sesonki. Ensin jännitän sitä, menevätkö kaikki sesonkituotteet ja sitten sitä, että riittävätkö ne.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… että koronapandemia hellittäisi. Toivoisin myös, että ihmiset välittäisivät toisistaan enemmän. Tuntuu, että omissa näkökannoissa ollaan nykyään kovin ehdottomia, ja ne asetetaan helposti yhteisen hyvän edelle.

Vihdissä rakastan… luontoa ja monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Meillä on kartingradasta laskettelurinteisiin ja liikuntareitit ihan Nummelan keskustassa. Se on myös yksi kunnan vetovoimatekijä.

Tunnen vastustamatonta halua… tehdä asiat paremmin. Tämä liittyy kilpailuhenkisyyteeni ja jotenkin elämänkatsomukseeni, että aina voi parantaa.

Inhoan luonteessani sitä, että… olen malttamaton. Esimerkiksi kun kehitämme kauppaa, kaikki asiat eivät näy heti käytännössä.

Hyvä ystävä on… tosi tärkeä.

Minut saa liikuttumaan... ehkä sellainen positiivinen palaute esimerkiksi asiakkailta, että jokin asia on toteutunut juuri niin kuin olemme suunnitelleet.

Kun kukaan ei näe… kuuntelen äänikirjoja.

En voi sietää… välinpitämättömyyttä.

Minulla on pakkomielle… juoda kahvia. Ehkä tämä ei ole ihan pakkomielle, mutta hyvin lähellä sitä. Aamu ei lähde käyntiin ilman kahvikupillista.

Ihailen… ihmisiä, jotka uskaltavat olla rohkeasti oma itsensä.

Jokaisen kannattaisi joskus lukea… Risto Isomäen kirjoja. Hän kirjoittaa dekkarimaisesti ilmastonmuutosteemoista.