Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiina Elina Nurmisen näyttely Rajatila avautuu tammikuussa Pictorissa

Helsinkiläinen taidemaalari Tiina Elina Nurminen (s. 1967) avaa Rajatila -nimeä kantavan näyttelyn Vihdin kunnan taidegalleriassa Galleria Pictorissa 15. tammikuuta. Koronapandemian huonontuneen tilanteen vuoksi näyttely avataan ilman juhlallisuuksia, mutta taiteilija on tavattavissa galleriassa avajaispäivänä kello 14.00–16.00. Terveysturvallisuuden takaamiseksi näyttelytilaan otetaan yhtäaikaisesti sisään maksimissaan viisi henkilöä ja käytössä on koronapassi.

Tiina Elina Nurminen maalaa pääosin öljy- ja akryylimaalilla. Joihinkin maalauksiin hän on liittänyt maalin lisäksi silkkikankaan paloja. Rajatila-näyttelyn teoksien aiheena ovat erilaiset kukkivat kasvit. Kukat ja kasvit ovat kuvataiteen klassisia tapoja käsitellä ajallisuutta, kauneutta, materiaalisuutta ja rajallisuutta. Nurmisen maalauksissa kasvien kuvaamistapa liukuu esittävästä kuvasta ei-esittävään ja takaisin.

Rajatila-näyttelyssä nähtävät kukka-aiheet saivat ajatuksellisen alkunsa taiteilijan kahden vuoden oleskelun aikana Taškentissa Uzbekistanissa. Taiteilijan työhuoneesta avatui näkymä puutarhaan. Nurminen kertoo tutkineensa puutarhan kukkia ja sitä kautta ne tulivat maalausten aiheeksi. Maalauksissa mukana oleva silkkikangas tuli teoksiin mukaan samalta Uzbekistaniin suuntautuneelta matkalta.

Tiina Elina Nurminen asui lapsuutensa ja nuoruutensa Veikkolassa. Hän on valmistunut taidemaalariksi (MA) maalaustaiteen linjalta Kuvataideakatemiasta. Jatko-opintoja Nurminen on tehnyt Per Kirkebyn johdolla Saksassa, Städelschule Frankfurt am Mainissa. Nurmisen teoksia on nähty 1990-luvun alusta alkaen lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä koti- ja ulkomailla. Teoksia löytyy monien suomalaisten taidekokoelmien lisäksi ruotsalaisesta Apoteksbolagetin taidekokoelmasta, tanskalaisesta Politeken-kokoelmasta ja sveítsiläisen Christopher Merianin taidesäätiön kokoelmasta.

Tiina Elina Nurminen, Rajatila Galleria Pictorissa 15.1.–26.2.2022, Karhumäenpolku 5, Nummela. Avoinna: torstaina ja perjantaina klo 14.00–18.00, lauantaina 12.00–16.00 Ilmainen sisäänpääsy, koronapassi.