Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolue selvittää Tiina Haapalan tapauksen – Vihdin Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja joutui heti myrskynsilmään

Vihtiläisen aluevaaliehdokkaan Tiina Haapalan (ps.) virheellistä vaalimainontaa ja sen mahdollisia seurauksia selvitetään Perussuomalaisten puolueorganisaatiossa.

– Kerron toki heti kun tilanne varmistuu, totesi Vihdin Perussuomalaisten puheenjohtaja Noora Jussila perjantaina.

Perussuomalaisten ylimmältä puoluejohdolta tuli keskiviikkona käsky, ettei Haapalaa saa mainostaa Vihdin Perussuomalaisten ehdokasgalleriassa, ennen kuin tapaus on selvitetty.

Vihdin Perussuomalaiset julkaisi keskiviikkona iltapäivällä sosiaalisessa mediassa ehdokkaidensa kasvo- ja numerogallerian, josta Haapala oli poistettu.

Haapalan vaalimainoksessa mainittiin hänen olevan Hus-valtuuston jäsen, mikä ei pidä paikkaansa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, joka penkoi keskiviikkona myös Haapalan mainoksessaan käyttämät ammattinimikkeet – niistä ei löytynyt erityistä huomautettavaa.

Haapalan tapaus nousi ryminällä valtakunnantason uutiseksi juuri, kun Noora Jussila oli aloittanut uutena Vihdin Perussuomalaisten puheenjohtajana.

– Samantien jouduimme myrskynsilmään. Tilanne oli minulle tottakai uusi ja hämmentävä. Mutta päätin, että hoidamme asian hyvin.

Jussila kertoo saaneensa koko ajan tukea yhdistyksen hallituksen jäseniltä.

– Jokainen on ottanut asian rauhallisesti mutta vakavasti. Myös vanhat konkarit ovat tulleet avuksi, ja heiltä olenkin voinut kysyä neuvoja. Mielestäni olen tähän asti selvinnyt hyvin tästä tulikokeesta.

Jussila on itsekin ehdolla aluevaaleissa.