Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirkonkylään tulevaan liikuntapuistoon halutaan 6000 neliön tekojää – Wihdin Tempo: "Ulkotekojää olisi vetovoimatekijä"

Keskelle Vihdin kirkonkylää, tulevaan liikuntapuistoon tarvitaan iso, 6 000 neliön tekojääalue. Suunniteltua laajempaa tekojäätä esittää Wihdin Tempo -yhdistys Vihdin kunnalle.

– Edustamme tässä kyläläisiä ja kylän urheiluseuroja, jopa kaikkia kuntalaisia, sillä tekojää olisi vetovoimatekijä koko Vihdille, painottavat Wihdin Tempon puheenjohtaja Vesa Liedes ja muut hallituksen jäsenet.

Matalan kynnyksen maksuton liikunta lisää kaiken ikäisten hyvinvointia. Tekojää mahdollistaisi luistelun lauhanakin talvena loka–maaliskuussa. Esimerkiksi Nurmijärvellä on ollut vastaavanlainen tekojääkenttä jo neljä vuotta kovassa käytössä.

Liikuntapuiston – tai lähiliikuntapaikan – päivitetty yleissuunnitelma oli juuri nähtävillä. Se on Vihdin kunnan elinvoimalautakunnan käsiteltävänä tiistaina. Tempon mukaan suunnitelmassa ei ole otettu tarpeeksi huomioon asukkaiden toiveita.

Liikuntahallin viereiselle hiekkakentälle on suunnitteilla iso tekonurmipallokenttä, joka on nyt jäädytettynä luistelualueeksi.

Yleissuunnitelman ja aiemman hankesuunnitelman mukaan kentän päätyy tulee kaukalo, johon asennettavat jäädytysputket mahdollistavat tekojään. Putkisto vaatii jäähdytyslaitteiston, johon ei ole vielä määrärahaa varattuna.

Tekojää lisäisi lasten ja nuorten hyvinvointia.

Wihdin Tempo

Pelkkä kaukalon tekojää jättäisi jääurheilun ulkopuolelle suurimman osan halukkaista käyttäjistä: tytöt, perheet ja pienet lapset, huomauttaa Wihdin Tempo.

– Esitämme suunnitelmaan varausta koko kentän alueen jäähdytysputkiston asennukselle. Putkivarausten tekeminen koko 6 000 neliön alueelle tässä vaiheessa on järkevintä ja taloudellisinta. Pinnoitteen tekemisen jälkeen jäähdytysputkistojen asentaminen on vaikeaa, kallista ja lähes mahdotonta.

Tempon mukaan putkistovaraus tulisi tehdä kolmeen piiriin, jolloin alkuun käytettäisiin yhtä, myöhemmin toista ja tarvittaessa jopa kolmea jäähdytysaluetta. Jäähdytyslaitteiston käytössä syntyvää hukkalämpöä voisi hyödyntää esimerkiksi yhden alueen sulana pitämiseen tai kunnan kiinteistöjen lämmittämiseen.